Ekonomické informace 11. 9. 2006

Komerční banka kupuje Modrou pyramidu. Ve Vídni se dnes sejdou zástupci organizace zemí vyvážejících ropu. Nejvyšší kontrolní úřad znovu prověřoval výstavbu nového justičního areálu v Praze na Míčánkách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruny a eura

koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer

Tento týden by měla vláda jednat o návrhu ODS, který počítá s odkladem zavedení registračních pokladen o jeden rok. Podle platné legislativy by měli mít obchodníci pokladny povinně od 1. ledna 2007. Pokud ale zákonodárci novelu schválí, termín se posune na 1. ledna 2008.

Komerční banka kupuje Modrou pyramidu. Ve stavební spořitelně tak bude mít 100 procentní podíl. Potvrdila to mluvčí banky Marie Petrovová.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Petrovová: KB kupuje Modrou pyramidu

Volksbank CZ hospodařila v prvním pololetí se ziskem 105 milionů korun. To je proti stejnému období loni více než dvojnásobek. Bilanční suma banky vzrostla na 22,7 miliardy korun.

Ve Vídni se dnes sejdou zástupci organizace zemí vyvážejících ropu. Po poklesu cen této suroviny v posledních dnech se jednání očekává s velkým zájmem. Nicméně Jiří Šťastný ze společnosti Colosseum nepředpokládá výraznou změnu politiky OPEC.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Šťastný: Politika OPEC

Státní zakázky nevedou investory k úsporám. Konstatoval to Nejvyšší kontrolní úřad po prověrce výstavby nového justičního areálu v Praze na Míčánkách. Byla to opakovaná kontrola. Zadání stavby totiž úřad prošetřoval už jednou. Ministerstvo spravedlnosti pak některé kritizované nedostatky odstranilo, řekl prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal.

Přehrát

00:00 / 00:00

F. Dohnal: Kontrola stavby justičního areálu

Dohnal se v pátek také dohodl s premiérem Mirkem Topolánkem na změnách při projednávání kontrolních závěrů ve vládě. Shodli se mimo jiné na tom, že jednotlivá ministerstva musí povinně uvádět ke kontrolním závěrům seznam nápravných opatření.

Afghánský prezident Hamíd Karzáí se zúčastnil slavnostního otevření nového závodu na výrobu Coca-Coly. Továrna stojí v kábulském průmyslovém komplexu Bagrami. Výrobce se do metropole vrací po více než desetileté pauze.

Jitka Hanžlová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme