Ekonomické informace 12. 2. 2002

Ještě letos v dubnu začne stavba dálnice od Vyškova do Mořic na Prostějovsku. Převzetí zkrachovalé IPB Československou obchodní bankou doprovází spory o údajně neexistují pohledávku. Evropská unie má dnes navrhnout, kdo za rok vystřídá Wima Duisenberga v křesle šéfa evropské centrální banky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dálnice

dálnice

Ještě letos v dubnu začne stavba dálnice od Vyškova do Mořic na Prostějovsku. Rozhodla o tom vláda na svém výjezdním zasedání ve Zlíně. Podrobnosti uvedl ministr dopravy Jaromír Schling.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Schling: Výstavba úseku dálnice D1

Vláda posvětila program na výsadbu vinic zahraničními investory. Díky tomuto programu ministerstva zemědělství by se plocha vinic u nás mohla do okamžiku vstupu republiky do unie zvýšit z nynějších 11.000 hektarů až na dvojnásobek.

Harvardský průmyslový holding vyplatil zálohově téměř 6000 nejstarších drobných akcionářů. Komise pro cenné papíry je však varovala, že budou muset peníze vrátit, protože odkup je v rozporu se zákonem. Komise pro cenné papíry prodloužila své nařízení o dalších šest měsíců . Jak řekla její mluvčí Radka Procházková, zákaz převodu platí i na veškeré smlouvy, které by se akcií Harvardského průmyslového holdingu týkaly.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Procházková: Zákaz převodu akcií HPH

Převzetí zkrachovalé IPB Československou obchodní bankou doprovází spory o údajně neexistují pohledávku. Její hodnota by měla přesáhnout 3 miliardy korun. Pavel Hejzlar z tiskového odboru ČSOB ale tvrdí, že tento dluh za bývalou Investiční a Poštovní bankou neexistuje a obchodní banka tak odmítá její případné budoucí započtení.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Hejzlar: Údajný dluh IPB

Akciová společnost Vítkovice obnovuje spolupráci se svými dřívějšími odběrateli na ruských a ukrajinských trzích. Významný je například kontrakt s vedením Podolského mašinostrojitěľného závodu v hodnotě 30 miliónů korun, což je jedna z největších zakázek, která v posledních deseti letech z Vítkovic na ruské trhy směřuje. Společnost v této souvislosti přijala přísná opatření týkající se problematické platební morálky.

Evropská unie má dnes navrhnout, kdo za rok vystřídá Wima Duisenberga v křesle šéfa evropské centrální banky. Rozhodne také, zda pokárá německo, jehož rozpočtový deficit se povážlivě zvyšuje. Podrobnosti přidává bruselský zpravodaj Radiožurnálu Milan Fridrich.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Fridrich: Nový šéf Evropské centrální banky

Jaroslav Skalický, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme