Ekonomické informace 13. 11. 2002

Pojišťovny sto dní od katastrofálních záplav vyřídily většinu škod svých klientů a vyplatily za ně zhruba deset miliard korun. Celkový odhad škod se pohybuje okolo 30 miliard. Naprostá většina nahlášených událostí bude zlikvidována do konce roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Zákon o dani z příjmu se musí do našeho vstupu do Evropské unie ještě změnit. Vláda dnes proto bude jednat o návrhu, kterým se přizpůsobí zdanění fúzí a holdingů. Podle mluvčího ministerstva financí Jaroslava Dědiče se touto novelou nemají změnit daňové sazby, ale ustanovení, které zjednodušuje zdanění úroků z vkladů firem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Dědič o předpisech

Vláda se bude zabývat i návrhem na změnu zákona o dani z nemovitostí a posoudí návrh podpůrných programů zemědělství pro rok 2003.

Minimální mzda by měla být příští rok 6 200 korun. Potvrdil to ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach s tím, že dlouhodobý růst této částky by se neměl zastavit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeněk Škromach o minimální mzdě

Popularizovat značky kvality na výrobcích a službách by v následujích měsících měla Rada České republiky pro jakost. Pro letošek se národní cenou za jakost může pochlubit výrobce čelních automobilových skel - společnost Saint-Gobain Sekurit z Hořovic. Mezi malými a středními firmami si prvenství za letošní rok odnesla brněnská stavební firma Firesta-Fišer. Podle náměstka ministra průmyslu Zdeňka Vorlíčka, by v budoucnu tyto známky kvality mohly být pro oceněné firmy klíčem ke státním zakázkám.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeněk Vorlíček o klíči je státním zakázkám

Mladoboleslavská Škoda Auto poskytne pro přípravu Expa 2005 v Japonsku pět aut. Podle předsedy představenstva Vratislava Kulhánka chce Škoda tímto netradičním způsobem zaútočit na japonský trh.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vratislav Kulhánek o autech na Expo 2005

Do čela žebříčků makroekonomické i mikroekonomické konkurenceschopnosti se letos dostaly opět Spojené státy. Na druhou pozici odsunuly Finsko, které loni vedlo. Česko si opět pohoršilo, a to o tři příčky na 40. místo, tedy těsně za nejhorší země Evropské unie. Přehled Světového ekonomického fóra zahrnuje 59 zemí.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme