Ekonomické informace 13. 2. 2002

Za jednotnou cenu tři koruny musí ode dneška obchodníci vykupovat sedm vybraných typů vratných lahví. Skončila totiž lhůta, kdy měli své zákazníky o této změně informovat. Půl miliónu anonymních vkladních knížek zatím převedli klienti České spořitelny. Těmto typům vkladů ke konci roku odzvoní, ze zákona totiž končí jejich úročení. Ředitelství silnic a dálnic, nově financované Státní fondem dopravní infrastruktury, investuje v letošním roce do výstavby nových úseků silniční sítě 18 miliard korun. Na 13 milionů korun státní dotace z programu regenerace panelových sídlišť investovalo město Litomyšl do první etapy rekonstrukce Komenského náměstí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Foto: Jan Rosenauer

Za jednotnou cenu tři koruny musí ode dneška obchodníci vykupovat sedm vybraných typů vratných lahví. Skončila totiž lhůta, kdy měli své zákazníky o této změně informovat. Jak uvedla mluvčí Ministerstva průmyslu a obchodu Anna Stárková, nařízení vlády o jednotné výkupní ceně vratných lahví souvisí s platným zákonem o obalech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Anna Stárková o vratných obalech

Půl miliónu anonymních vkladních knížek zatím převedli klienti České spořitelny. Těmto typům vkladů ke konci roku odzvoní, ze zákona totiž končí jejich úročení. Celkem jich Česká spořitelna spravuje 6 a půl miliónu. Převod vkladu je zdarma, platí se ale za výběr v hotovosti, a to i se sankcí za předčasný výběr. Proto je motivací pro převod na vkladní knížku na jméno i výhodnější úroková sazba, než ta, která je dosud na anonymních vkladech, říká ředitel úseku řízení obchodu v České spořitelně Jiří Škorvaga.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Škorvaga: Anonymní vkladní knížka se nevyplatí

Ředitelství silnic a dálnic, nově financované Státní fondem dopravní infrastruktury, investuje v letošním roce do výstavby nových úseků silniční sítě 18 miliard korun. Podrobnosti má ekonomický ředitel Luděk Dostál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Luděk Dostál o investicích do infrastruktury

Na 13 milionů korun státní dotace z programu regenerace panelových sídlišť investovalo město Litomyšl do první etapy rekonstrukce Komenského náměstí. Jak informuje spolupracovnice Radiožurnálu Věra Pavlasová, dalších devět milionů město přidalo ze svého rozpočtu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Věra Pavlasová o rekonstrukci panelových sídlišť

Zástupci Organizace zemí vyvážejících ropu se sejdou se zástupci dalších velkých producentů ropy, kteří nejsou členy kartelu. OPEC tak s nimi hodlá ještě před pravidelným zasedáním 26. června, kde rozhodne o dalším vývoji těžby ropy, projednat spolupráci. K podobnému setkání došlo mezi kartelem a nečlenskými zeměmi už loni, kdy největší dodavatelé mimo OPEC, tedy Rusko, Norsko a Mexiko, souhlasili, že sníží své dodávky na trh o 500.000 barelů za den. Připojili se tak k úsilí kartelu zastavit prudký pokles cen ropy.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme