Ekonomické informace 13. 4. 2006

Na protipovodňová opatření by v letech 2007 až 2010 mělo jít přibližně deset miliard korun. Na státní podpoře stavebního spoření stát letos vyplatí 15 miliard korun. Senát se postavil proti zákonu, který má zakázat zneužívání ekonomické závislosti výrobců a dodavatelů na obchodních řetězcích. Jihlavská Tesla dnes otevře novou výrobní halu pro 250 pracovníků. Povltavské tukové závody Nelahozeves letos díky vysoké poptávce na zahraničních trzích rozšíří výrobu a přijmou dalších 120 zaměstnanců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Na protipovodňová opatření by v letech 2007 až 2010 mělo jít přibližně deset miliard korun. Jde o dvojnásobek původně plánované částky. Podle plánů vlády by měl peníze spravovat nově založený fond, na kterém se sejdou peníze z rozpočtu, privatizace a hlavně z půjčky od Evropské investiční banky. Jeho zřízení dostal za úkol ministr zemědělství Jan Mládek.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Mládek: Protipovodňový fond

Stát letos vyplatí na státní podpoře stavebního spoření 15 miliard korun. Ministerstvo financí peníze připíše stavebním spořitelnám 20. dubna. Upřesnila to jeho mluvčí Petra Krainová.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Krainová: Státní podpora stavebního spoření

Smlouvu o stavebním spoření má víc než 5 a půl milionu Čechů a ke konci loňského roku poskytly spořitelny klientům úvěry za více než 108 miliard korun.

Senát se postavil proti zákonu, který má zakázat zneužívání ekonomické závislosti výrobců a dodavatelů na obchodních řetězcích. Norma by podle senátorů nakonec postihla právě české dodavatele, protože řetězce by zboží nakupovaly v zahraničí. Zamítnutou novelou zákona o ochraně hospodářské soutěže se tak bude muset znovu zabývat sněmovna, která pravděpodobně veto Senátu přehlasuje.

Jihlavská Tesla dnes otevře novou výrobní halu pro 250 pracovníků. Tesla vyrábí elektromechanické součástky zejména pro automobilový průmysl a telekomunikace. Postupně se z centra města přestěhuje celá firma a podle manažera marketingu Tesly Pavla Procházky vzniknou také nová pracovní místa.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Procházka: Tesla Jihlava

Nová místa vzniknou také ve středních Čechách. Povltavské tukové závody Nelahozeves, které patří pod společnost Unilever, letos kvůli vysoké poptávce na zahraničních trzích rozšíří výrobu a přijmou dalších 120 zaměstnanců. Potvrdil nám to personální ředitel Unileveru Petr Bilig.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Bilig: PTZ Nelahozeves rozšíří výrobu

Plzeňský Prazdroj zahájil stavbu nové stáčírny piva, kterou zprovozní letos v říjnu. Investice za miliardu korun je největší v plzeňském pivovaru po roce 1989. Je součástí přestavby hlavního závodu, která povede k rozšíření výroby piva Pilsner Urquell, které je vlajkovou značkou mateřské skupiny SABMiller.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme