Ekonomické informace 13. 4. 2007

Za chleba možná budeme platit víc. Irsko upravilo pravidla pro vydávání pracovních povolení, Češi se už obejdou bez nich. V Mladé Boleslavi bude ode dneška v provozu nová plnící stanice stlačeného zemního plynu pro veřejnost. Polovina obcí Libereckého kraje se potýká s demografickými, sociálními nebo ekonomickými problémy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chleba

Chleba | Foto: www.jidlo-piti-ziti.cz

Možná zdraží chleba. Druhá největší pekárenská společnost u nás - firma Penam - nevylučuje, že zvýší ceny některých výrobků s žitnou moukou, tedy zejména chlebů. Ty by mohly podražit řádově o desetihaléře až koruny na kilogram. Pekaři by chtěli zvýšit ceny už od loňského zdražení obilí. Brání jim v tom ale nízké ceny obchodních řetězců. Říká předseda Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů Stanislav Musil. Zároveň dodává, že stížnosti antimonopolnímu úřadu se míjí účinkem, protože žádný z řetězců není v dominantním postavení na trhu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S. Musil: Ceny chleba

Irsko upravilo pravidla pro vydávání pracovních povolení. Preferuje občany ze zemí Evropské unie. Pro nás to znamená, že pro práci v Irsku není třeba pracovního povolení. Nové podmínky zvyšují šance Čechů při hledání práce na irském trhu - říká Jakub Kubišta, poradce sítě EURES, tedy Evropské služby zaměstnanosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Kubišta: Irsko nežádá pracovní povolení

V Mladé Boleslavi bude ode dneška v provozu nová plnící stanice stlačeného zemního plynu pro veřejnost. Otevření stanice pro veřejnost podpoří rozvoj ekologické dopravy - vysvětlila mluvčí Středočeské plynárenské Simona Hladíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

S. Hladíková: Plnící stanice plynu

Polovina obcí Libereckého kraje se potýká s demografickými, sociálními nebo ekonomickými problémy. Dokládá to i skutečnost, že ačkoli je těchto obcí celá polovina, žije v nich jen osm a půl procenta všech obyvatel kraje. Vyplývá to z průzkumu Českého statistického úřadu, který sledoval rozdíly mezi jednotlivými obcemi. Jak dodává redaktor Milan Brunclík, takový průzkum se letos uskutečnil poprvé.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Brunclík: Rozdíly mezi obcemi

Belgická banka KBC se dohodla s Českou pojišťovnou a odkoupí její podíl v ČSOB. KBC tak svůj podíl v ČSOB navýší až na 98,58 procenta a Česká pojišťovna přestane být akcionářem ČSOB.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme