Ekonomické informace 13. 5. 2003

Sněm Českomoravské konfederace odborových svazů bude dnes diskutovat o navrhované reformě veřejných financí, kterou odboraři považují za nespravedlivou. Podle nich totiž největší zátěž ponesou především příjmově slabší skupiny, jako jsou zaměstnanci a důchodci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dům odborových svazů

dům odborových svazů | Foto: ČMKOS

Jak dodává předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Milan Štěch, naopak lidé s vysokými příjmy se budou moci i nadále odvádění peněz do veřejných rozpočů vyhýbat nebo odevzdávat pouze minimální částky.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Štěch k reformě veřejných financí

Komise pro cenné papíry opět prodloužila zákaz veškerých obchodů s akciemi Harvardského průmyslového holdingu. Důvody jsou také neustále stejné - neprůhledné hospodaření holdingu. Téměř čtvrt milionu akcionářů tak stále nemůže ke svým penězům, jediným řešením se tak zdá být likvidace fondu. Do kdy bude zákaz platit Komise ještě nerozhodla, ale Karel Staněk z Ochranného sdružení malých akcionářů se domnívá, že dlouho.

Přehrát

00:00 / 00:00

K. Staněk: Harwardský prům. holding

Zájemci o nákup pohledávek za 60 miliard korun od České konsolidační agentury, dnes mají poslední den pro zaslání své nabídky. Jedná se o téměř 3000 pohledávek společností, které jsou v konkurzu. Jak nám řekl mluvčí agentury Jiří Pekárek, nabídka platí jak pro tuzemské tak i pro zahraniční investory.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Pekárek: ČKA

Provoz Malé kovárny prodala Plzeňská Škoda Holding české akciové společnosti Czech Precision Forge. Produkuje výkovky o hmotnosti do půl tuny využitelné v automobilovém nebo leteckém průmyslu. Informuje mluvčí Škody Holding Karel Samec.

Přehrát

00:00 / 00:00

K. Samec: Kovárna

Na projekty obnovy Iráku budou moci české podniky získat od státu přes půl miliardy korun. Jak po zasedání kabinetu v Brně uvedl premiér Vladimír Špidla. Ještě v letošním roce uvolní vláda z kapitoly všeobecné pokladní správy 120 milionů a v následujících dvou letech vždy dalších 200 milionů korun.

Dolar na světových trzích prohloubil své historické minimum a ztratil tak i proti české koruně. Ta se dostala až na 27,04 Kč/USD, což byla nejsilnější úroveň od podzimu 1996.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme