Ekonomické informace 13. 9. 2002

Poslanecká sněmovna bude pokračovat v bitvě o budoucí podobu daňových zákonů. Společnost GTS a KPNQwest se definitivně sloučí v jednu telekomunikační skupinu. Všichni tři tuzemští mobilní operátoři a pět nejvýznamnějších bank založili Asociaci pro mobilní platby.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruny a eura

koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer | Zdroj: AFP

Úpravy daní, převážně jejich zvýšení, navrhla vláda, která chce díky tomu příští rok získat přes deset miliard korun na likvidaci škod způsobených letošními srpnovými povodněmi. Člen rozpočtového výboru Jan Mládek je přesvědčen o tom, že daňový balíček našemu státu prospěje.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Mládek: Daňový balíček

Poslanci zatím schválili vládní návrh na změnu takzvaného stavebního zákona. Novela má urychlit stavební řízení při obnově domů a území po živelních katastrofách. Ministr pro místní rozvoj Pavel Němec vysvětlil, že v případě potřeby může být zkráceno stavební řízení, může z něho být vyloučena veřejnost nebo dokonce nemusí být ani vyhlášeno.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Němec: Změna stavebního zákona

Sněmovna také uvolnila z Pozemkového fondu půl miliardy korun jako pomoc zemědělcům postiženým povodněmi. Novelou zákona o Pozemkovém fondu současně sněmovna rozhodla, že rolníkům hospodařícím v zaplavených oblastech odpustí splátky z privatizace, pronájmu majetku a splátky z prodeje státní zemědělské půdy za zhruba 410 miliónů korun.

Všichni tři tuzemští mobilní operátoři a pět nejvýznamnějších bank založili Asociaci pro mobilní platby. Jejím cílem je vývoj a podpora jednotného systému pro platby mobilním telefonem. Podrobnosti má mluvčí Českého mobilu Igor Přerovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

I. Přerovský: Asociace pro mobilní platby

Společnost GTS a KPNQwest se definitivně sloučí v jednu telekomunikační skupinu a vrátí se opět ke společnému názvu GTS. Největší tuzemský alternativní operátor zároveň získá nového vlastníka, kterým se stane ruská společnost Antel Holdings, jak nám sdělil mluvčí společnosti GTS David Duroň.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Duroň: Nový vlastník GTS

Znojemská Znojmia po odstávce znovu obnovila výrobu a zaměstnává 200 lidí. Konzervárna musela zastavit linky kvůli přechodnému nedostatku financí na obaly. Nyní podnik plní kvasné bazény na zelí a začal přijímat okurky, kterých zpracuje více než osm tisíc tun.

Jaroslav Skalický, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme