Ekonomické informace 14. 2. 2002

Hypotéky budou ještě výhodnější. Banky totiž znovu, v reakci na rozhodnutí bankovní rady snížit základní sazby, reagovaly dalším poklesem úroků. Telekomunikační úřad trvá na tom, že tarif Home Mini, který nabízí Český Telecom nemusí obsahovat možnost volby operátora. Kladenské doly v polovině roku skončí s těžbou.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Českomoravská hypotéční banky snižuje své sazby o dvě až tři desetiny procentního bodu na 6,4 procent. U Raiffeisenbank je možné získat hypotéku ještě o desetinu procenta levněji, stejně jako u České spořitelny. GE Capital Bank má sazbu 6,9, ale dává třídesetinovou bonifikaci. A Komerční banka úročí hypotéky sice téměř sedmi procenty, ale u jednoleté fixace je možné u ní získat úvěr se šestiprocentní sazbou.

Telekomunikační úřad trvá na tom, že tarif Home Mini, který nabízí Český Telecom nemusí obsahovat možnost volby operátora. Ani schůzka se čtyřmi alternativními operátory na stanovisku úřadu nic nezměnila. Podle Contactelu Romany Tomasové by se ale problém sociálních tarifních programů dal řešit mnohem efektivnějším způsobem.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Tomasová: Sociální tarifní programy

O auta nebyl v lednu příliš velký zájem. Jejich prodej totiž poklesl o 13 procent. Zákazníci koupily celkem 8300 osobních vozů. Ředitel Sdružení automobilového průmyslu Antonín Šípek ale zdůraznil, že prodeje v prvním měsíci roku jsou vždycky nejnižší.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Šípek: Prodej osobních automobilů

Kladenské doly Tuchlovice a Schoeller budou k 30. červnu zasypány. Českomoravským dolům, které jsou součástí skupiny Karboninvest se další těžba nevyplatí. Podle šéfa Karboninvestu Viktora Koláčka se těžbu po listopadovém výbuchu v dole Schoeller nevyplatí obnovovat, protože náklady na zvýšení bezpečnosti by se nikdy nevrátily. Ani útlum dolů ale není zadarmo.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Koláček: Útlum kladenských dolů

Termín stanovení ceny bývalé Investiční a Poštovní banky se znovu posunul a to až na 2. dubna. Podle mluvčího nuceného správce banky Vlastimila Nesrsty se o odkladu dohodla auditorská firma J.P. Morgan a Československá obchodní banka, která IPB převzala.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Nesrsta: Stanovení ceny IPB

Obyvatelé zemí Evropské unie by měly do tří let dostat zdravotní kartu pro ošetření v zahraničí. Jak informuje z Bruselu Milan Fridrich tento revoluční krok navrhla Evropská komise s tím, že si to vyžaduje volný pohyb obyvatel po území patnáctky.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Fridrich: Zdravotní karty v EU

Aleš Heřmánek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme