Ekonomické informace 15. 5. 2003

Královopolská Brno se blíží k privatizaci. České radiokomunikace asi přece jen prodají svůj podíl v Contactelu. Proti chystanému propouštění budou dnes protestovat odboráři akciové společnosti Vítkovice Strojírenství. Poslanci ODS chtějí zrušit daň dědickou, darovací a z převodu nemovitostí. Sněmovna dnes jejich návrh projedná v prvním čtení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruny a eura

koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer | Zdroj: AFP

Po dnešku by mělo být jasné, jestli zaplatíme přes 10 miliard korun za prohranou arbitráž se CME. Švédský odvolací soud zveřejní, zda arbitři rozhodli správně v případu státem špatně ochráněné investice této společnosti v televizi Nova. Ministerstvo financí už začátkem dubna složilo peníze na účet v Deutsche Bank. Mluvčí ministerstva Jaroslav Dědič připomíná, díky tomu přestalo denně nabíhat dvoumilionové penále z prodlení.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Dědič: Arbitráž s CME

Královopolská Brno se blíží k privatizaci. Firma prošla těžkým obdobím když na ni byl prohlášen a pak zase zrušen konkurz. Teď je po soudním vyrovnání s věřiteli a oddlužená. Podnik se má prodávat jako jediný fungující výrobní celek. Proto se už rozběhla fúze mateřské Královopolské a dceřiné Královopolské strojírny. Podle ředitele společnosti Milana Rady zájem o společnost je:

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Rada: Privatizace Královopolské Brno

České radiokomunikace asi přece jen prodají svůj podíl v Contactelu. Dánská společnost TDC, která zatím ovládá 60 procent v této telekomunikační firmě se rozhodla využít svého přednostního práva na odkup akcií. Stane se tak stane jediným vlastníkem Contactelu. Podle Tomáše Vyskočila z Wood and Company to akcionářům Českých radiokomunikací prospěje.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Vyskočil: ČRa prodají podíl v Contactelu

Proti chystanému propouštění budou dnes protestovat odboráři akciové společnosti Vítkovice Strojírenství. Demonstrace se zúčastní několik stovek zaměstnanců nejen z Vítkovic, ale i Nové Huti. Předseda vítkovických odborů Pavol Drozda soudí, že místo propouštění by se měl podnik nejdříve zprivatizovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Drozda: Propouštění ve Vítkovicích

Poslanci ODS chtějí zrušit daň dědickou, darovací a z převodu nemovitostí. Sněmovna dnes jejich návrh projedná v prvním čtení. Jeden z předkladatelů zákona Walter Bartoš tvrdí, že zrušením daně se podpoří finanční situace rodin, mezigenerační solidarita a také občanská společnost.

Přehrát

00:00 / 00:00

W. Bartoš: Rušení majetkových daní

Aleš Heřmánek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme