Ekonomické informace 15. 5. 2007

Jedním z prodejců sedmi procentního státního balíku akcií ČEZu bude Česká spořitelna. Sdružení měst a obcí Plzeňského kraje odmítá záměr zavést zálohový vratný systém plastových PET obalů. Společnost MobilKom zahájila pilotní provoz sítě U:fon.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dráty elektrického vedení

dráty elektrického vedení | Foto: Marián Vojtek

Jedním z prodejců sedmi procentního státního balíku akcií ČEZu bude Česká spořitelna. Shodla se na tom vláda na mimořádném tajném zasedání. Potvrdil ministr financí Miroslav Kalousek.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Kalousek: Česká spořitelna

Další údaje o prodeji - včetně termínů - kabinet tají. Česká spořitelna je podle makléřů dobrou volbou. Trh by ovšem potřeboval více informací - myslí si Jan Procházka ze společnoti Cyrrus

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Procházka: Prodej

Akcie ČEZu v závěru včerejšího obchodování na Pražské burze oslabily o jedno a půl procenta.

Sdružení měst a obcí Plzeňského kraje odmítá záměr zavést zálohový vratný systém plastových PET obalů. Tato iniciativa ministerstva životního prostředí je podle sdružení naprosto nesmyslná a nabourala by zatím velmi úspěšný sběr obalů. Stojí to v prohlášení, které sdružení zašle ministerstvu, vládě a oběma sněmovním komorám.

Nového telekomunikačního operátora má od tohoto týdne Česká republika. Společnost MobilKom totiž zahájila pilotní provoz sítě U:fon. Zatím funguje jen ve třech krají. Zbytek republiky chce pokrýt do konce roku. Obchodní ředitel MobilKomu Marek Sláčik vysvětlil, že se chtějí zaměřit hlavně na mobilní připojení k internetu.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Sláčik: MobilKom

Ceny pohonných hmot dál stoupají. Natural 95 už v Praze a v Plzeňském kraji stojí v průměru přes 30 korun. Z údajů společnosti CCS vyplývá, že benzín se u nás prodává v průměru za 29,86 Kč. Rozdíl v cenách mezi naturalem a naftou už dosáhl dvou korun. Podle Štěpána Pírka, analytika společnosti Colloseum, budou ceny pohonných hmot dál pomalu růst.

Přehrát

00:00 / 00:00

Š. Pírek: Pohonné hmoty

Německá automobilová skupina DaimlerChrysler prodá přes 80 procent své ztrátové americké divize Chrysler fondu soukromého kapitálu Cerberus za 5,5 miliardy eur (157 miliard korun). Tímto krokem se zruší fúze německého DaimlerBenz a americké firmy z roku 1998; ta vytvořila transatlantický automobilový kolos, který se však nikdy plně nepropojil.

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme