Ekonomické informace 15. 7. 2002

Evropská unie dnes zahajuje debatu o reformě své zemědělské politiky. Ministři zemědělství budou jednat o návrhu evropské komise, který počítá se snížením dotací pro farmáře až o 20 procent. Dluhopisy v celkovém objemu tří miliard korun dnes uvede na Pražskou burzu Český Telecom. Ještě dnes se mohou městu Pardubice přihlásit zájemci o zhruba pětiprocentní podíl ve společnosti Plynostav Pardubice. Město prodává přes 18.000 akcií o nominální hodnotě 1000 korun, nabízí přitom minimálně 170 korun za akcii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Evropská unie dnes zahajuje debatu o reformě své zemědělské politiky. Ministři zemědělství budou jednat o návrhu evropské komise, který počítá se snížením dotací pro farmáře až o 20 procent. Jak informuje náš bruselský zpravodaj Milan Fridrich, v praxi by to ale neznamenalo omezení přísunu financí do společné zemědělské politiky, ale pouze jejich přesun do jiných oblastí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Fridrich o evropském zemědělství

Dluhopisy v celkovém objemu tří miliard korun dnes uvede na Pražskou burzu Český Telecom. Jak doplňuje mluvčí společnosti Vladan Crha, obligace budou splatné v roce 2005.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladan Crha o obligacích

Ještě dnes se mohou městu Pardubice přihlásit zájemci o zhruba pětiprocentní podíl ve společnosti Plynostav Pardubice. Město prodává přes 18.000 akcií o nominální hodnotě 1000 korun, nabízí přitom minimálně 170 korun za akcii. Náměstek primátora Michal Koláček vysvětluje, proč se město svého podílu zbavuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Koláček o důvodu prodeje

Od nového školního roku by už prakticky všichni žáci měli mít možnost pracovat ve školách s internetem. Slibuje to generální dodavatel projektu Internet do škol, uskupení AutoCont On Line-Český Telecom, a jeho mluvčí Jiří Chvojka dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Chvojka o dalším postupu Internetu do škol

Německý soud po námitkách konkurentů zastavil fúzi společnsotí E.ON a Ruhrgas. Transakci schválila vláda - měla tak vzniknout jedna z největších plynárenských skupin v Evropě - udělala to však nezvykle v rozporu s negativním nálezem antimonopolního úřadu. Proti tomu podaly u soudu protest obchodní firmy Trianel a Ampere, podle nichž by fúze obou dominantních firem v odvětví omezila konkurenci na německém trhu.

Italský Fiat ode dneška přerušuje na dva týdny výrobu, aby tak snížil produkci o 16 000 vozů. Automobilka bojuje s propadem odbytu automobilů a vysokou ztrátou automobilové divize. Vedení koncernu se už začalo přiklánět k jejímu prodeji. Hlavním zájemcem je americká skupina General Motors, která má od roku 2004 opci na koupi zbylých 80 procent akcií Fiat Auto. Proti tomu, aby byla automobilová divize koncernu Fiat prodána do zahraničí ale vystoupil i italský premiér Silvio Berlusconi, který zdůraznil, že jeho země musí zůstat předním světovým producentem osobních automobilů.

Markéta Kaclová, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme