Ekonomické informace 15. 8. 2002

V zatopených místech, tam, kde ještě neopadla voda, nebo v evakuovaných oblastech nejde ani elektřina ani plyn. Obnova dodávek energie závisí na tom, jak budou vysychat zaplavená zařízení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

záplavy

záplavy | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

V Jižních Čechách se - pokud jde o dodávky elektřiny - od včerejšího večera situace nezměnila. Bez proudu je stále čtvrtina Českých Budějovic. Opravy trafostanic budou moci začít tam, kde voda opadne. To ale podle dispečinku Jihočeské energetiky ani dnes bohužel nepřipadá v úvahu kolem Lužnice.

V Praze jsou zatím bez proudu stejné oblasti jako včera. Přibyly dvě nově odpojené menší lokality v Roztokách u Prahy. Petr Holubec, mluvčí Pražské energetiky ale předpokládá, že už dnes by mohlo dojít k obnově dodávek v některých místech Prahy, které pracovníci podniku vytipovali během noci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Holubec o dodávce elektřiny do zatopených míst

S plynem je to složitější - tam obnovení dodávek musí předcházet tlakové zkušky opraveného potrubí. Pražská plynárenská zatím nemůže kvůli vodě začít s opravami. Aktuální situaci zná mluvčí podniku Dagmar Hartmanová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dagmar Hartmanová o situaci v plynárenství

Ve středočeském kraji je zatím zásobování plynem plynulé. Výjimkou jsou dvě lokality - Už od včerejška je přerušena dodávka do Lidické ulice v Berouně a levý břeh v Kralupech nad Vltavou. Jak říká mluvčí Středočeské plynárenská Kateřina Prokopová, napjatá je situace na sever od Prahy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kateřina Prokopová o zásobování ve středních Čechách

Přestát noc se podařilo také včera večer přestěhovanému středisku sítě bankomatů České spořitelny. Jak říká mluvčí spořitelny Klára Gajdušková, situace se normalizuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Klára Gajdušková: Situace už se lepší

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme