Ekonomické informace 15. 9. 2005

Největší prodejce pohonných hmot v tuzemsku už začal snižovat ceny pohonných hmot. V jednotlivých regionech je zlevnění různé, ale některé čerpací stanice Benziny cenu snížily až o korunu na litr. Zájemci o pohledávky České konsolidační agentury mohou do dnešního dne podávat svoje nabídky. České firmy se snaží získat velkou zakázku na obnovu tramvajového parku v kanadském Torontu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ceník čerpací stanice

ceník čerpací stanice | Foto: Marián Vojtek

Zájemci o pohledávky České konsolidační agentury v celkové hodnotě 7,5 miliard korun mohou do dnešního dne podávat svoje nabídky. Pohledávky pocházejí z dceřiných společností Konpo a Česká finanční. Podle mluvčího agentury Jiřího Pekárka už projevilo o účast ve výběrovém řízení zájem celkem 13 investorů.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Pekárek: Zájem o pohledávky ČKA

Společnost Benzina, největší prodejce pohonných hmot v tuzemsku, už začala snižovat ceny pohonných hmot. V jednotlivých regionech sice zlevnila s různou razancí, některé čerpací stanice společnosti ale cenu benzinu snížily až o korunu na litr. Další prodejci se k možnému poklesu cen zatím nevyjádřili, je ale pravděpodobné, že i oni postupně díky snížení velkoobchodních cen pohonných hmot naftu a benzín zlevní.

Navzdory vysokým cenám pohonných hmot zatím neklesá zájem o nová auta. Za prvních letošních osm měsíců u nás vzrostl prodej nových vozů o více než 3,5 procenta. Snížení odbytu však zaznamenala jinak nejprodávanější Škoda. Podle Svazu dovozců automobilů ale propad prodeje našeho národního výrobce aut způsobil přesun některých upravených osobních vozů do kategorie lehkých užitkových aut.

České firmy se snaží získat velkou zakázku na obnovu tramvajového parku v kanadském Torontu. Právě v těchto dnech o tom v Kanadě jednají náměstek ministra průmyslu a obchodu Martin Tlapa a zástupci našich podnikatelů. Projekty rekonstrukce a rozšiřování tramvajových linek nyní připravuje jak Toronto, tak Montreal a podle Martina Tlapy je to pro naše firmy veliká šance.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Tlapa: České tramvaje do Kanady

Poslední dobou se v souvislosti s plánovanou důchodovou reformou stále více spekuluje o tom, kdy vlastně půjdeme do důchodu. Ministerstvo práce a sociálních věcí proto připravilo na svých internetových stránkách přehled, podle kterého si každý může přesně spočítat, kdy bude moci do penze odejít. Postupné zvyšování odchodu věku do důchodu začalo, jak podotýká mluvčí ministerstva Kateřina Beránková, už v roce 1996 na základě zákona o důchodovém pojištění.

Přehrát

00:00 / 00:00

K. Beránková: Zvyšování věku pro odchod do důchodu

Naďa Bělovská, Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme