Ekonomické informace 16. 8. 2002

V zatopených místech, tam, kde ještě neopadla voda, nebo v evakuovaných oblastech nejde ani elektřina ani plyn. Odpojena je většinou i pitná voda. Obnova dodávek energie závisí na tom, jak budou vysychat zaplavená zařízení. Jak se daří obnovovat dodávky energie do postižených míst, to se dozvíte v ekonomických informacích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

elektrické vedení

elektrické vedení

Obnovování dodávek elektrické energie v Praze se zpomalilo. Energetikům totiž brání v práci spodní voda, která zatápí některé trafostanice v podzemí a suterénech domů. Při výčtu toho, co už se Pražské energetice podařilo zapojit, to říká i její mluvčí Petr Holubec.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Holubec: Dodávky elektřiny v Praze

Komplikované to mají také pražští plynaři. Ti musí před obnovením dodávek vždy v určitém úseku provést také tlakové zkoušky.

Ve středních Čechách hladina vody klesá, proto plynaři zjišťují škody a kontrolují potrubí, aby zjistili, kde mohou obnovit dodávky. Aktuální situaci popisuje mluvčí středočeské plynárenské Kateřina Prokopová.

Přehrát

00:00 / 00:00

K. Prokopová: Dodávky plynu ve středních Čechách

Pracovníci Severočeské plynárenské zabezpečili svá zařízení před postupující vodou a teď jen hlídají případná poškození potrubí a čekají. Aktuální stav popisuje ředitel distribuce společnosti Miloslav Zaur.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Zaur: Opatření v severních Čechách

Mnohem horší je to v severních Čechách s dodávkami elektrického proudu. Vypnuty jsou všechny zatopené i rizikové oblasti.

Jitka Hanžlová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme