Ekonomické informace 16. 9. 2002

Českomoravská záruční a rozvojová banka dnes začíná přijímat žádosti o finanční podporu z programu Rekonstrukce. Ten se týká firem, který povodně poškodily majetek a výrobní zařízení. Asociace poškozených Private Investors svolalo na dnešek valnou hromadu. Přestože makléřská firma zkrachovala už před rokem, její klienti zatím nedostali zpět ani část svých peněz nebo cenných papírů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Českomoravská záruční a rozvojová banka dnes začíná přijímat žádosti o finanční podporu z programu Rekonstrukce. Ten se týká firem, který povodně poškodily majetek a výrobní zařízení. Marketingový ředitel banky Lubomír Rajdl upozornil, že nárok na peníze mají jen ty podniky, kterým povodně poškodily nejméně 20 procent majetku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lubomír Rajdl o nároku na odškodnění

Všechny další potřebné doklady jsou vypsány ve formuláři žádosti. Formulář je k dispozici na všech pobočkách a také na internetových stránkách záruční a rozvojové banky.

Asociace poškozených Private Investors svolalo na dnešek valnou hromadu. Přestože makléřská firma zkrachovala už před rokem, její klienti zatím nedostali zpět ani část svých peněz nebo cenných papírů. Podle mluvčího Martina Petráška chce dnes asociace rozhodnout o razantnějších opatřeních, které by přinutily garanční fond určitě odškodnění vyplatit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Petrášek o programu valné hromady

S akciemi IP banky, která je nástupnickou firmou zkrachovalé IPB se ode dneška obchodovat nebude, přestože Komise pro cenné papíry opětovné obchodnování povolila. Podle vedoucí burzovního dne Jany Horové Pražská burza ani RM systém transakce s těmito akciemi nezprostředkuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jana Horová o obchodování s akciemi IP Banky

Nejistý je totiž další vývoj IP Banky a také výsledek soudních sporů kolem bývalé IPB, což má samozřejmě vliv na kurs jejích akcií. Burza tak má proto obavy z možného poškození investorů.

Spojené státy a Evropská unie jsou krůček od obchodní války. Unie totiž zveřejnila seznam zboží, na které uvalí tarify dosahující celkem čtyř miliard dolarů, jestliže USA nezmění svůj exportní systém. Ten, jak doplňuje z Bruselu náš zpravodaj Milan Fridrich, zvýhodňuje na světovém trhu hlavně velké americké společnosti, protože mohou využívat vybrané přístavy a mohou tedy ze Spojených států vyvážet nezdaněné zboží.

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Fridrich o obchodní válce

Aleš Heřmánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme