Ekonomické informace 17. 9. 2007

Za špatné úvěry největších tuzemských bank dosud daňoví poplatníci zaplatili 236 miliard korun. Skupina KKCG, která patří miliardáři Karlu Komárkovi, investuje přes 6 a půl miliardy korun do těžby plynu na Ukrajině. Téměř dvě třetiny Čechů jsou ve svém zaměstnání spokojeny. V průzkumu společnosti Ipsos tak odpovědělo 62 procent dotázaných zaměstnanců. Čína stahuje z trhu další škodlivá léčiva, tentokrát přípravky na leukémii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

potrubí, plynovod

potrubí, plynovod | Foto: Archiv ČRo

Za špatné úvěry největších tuzemských bank dosud daňoví poplatníci zaplatili 236 miliard korun. Jde o ztrátu České konsolidační agentury od začátku 90. let. Téměř polovinu z částky tvoří dopad krachu Investiční a Poštovní banky. V rozhovoru pro časopis Týden to uvedl generální ředitel agentury Zdeněk Čáp. IPB po krachu v červnu 2000 koupila Československá obchodní banka. Za veškerý její majetek se zaručil stát, takže problémové úvěry a ostatní aktiva převedla ČSOB do konsolidační agentury.

Skupina KKCG, která patří miliardáři Karlu Komárkovi, investuje přes 6 a půl miliardy korun do těžby plynu na Ukrajině. Radiožurnálu společnou investici s britskou společností Regal Petroleum potvrdil mluvčí holdingu Dan Plovajko.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Plovajko: Nová investice skupiny KKCG

Téměř dvě třetiny Čechů jsou ve svém zaměstnání spokojeny. V průzkumu společnosti Ipsos tak odpovědělo 62 procent dotázaných zaměstnanců. Česko se umístilo na třetí příčce mezi osmi zkoumanými zeměmi, nejspokojenější jsou pracovníci v Belgii, naopak nejméně spokojení jsou se svojí prací Italové.

Většina provozovatelů lyžařských areálů letos neinvestovala do modernizace skoro žádné peníze. Nedostatek sněhu v poslední sezoně vlekařům způsobil propad tržeb a na investice tak až na výjimky nemají. Například správcům lyžařských areálů na Šumavě zbyly po minulé špatné sezoně peníze pouze na běžnou údržbu. Ceny za lyžování by v zimní sezoně měly mírně vzrůst, zejména kvůli zvýšení DPH od ledna na 9 procent.

Čína stahuje z trhu další škodlivá léčiva, tentokrát přípravky na leukémii. Peking ale nezveřejnil, jestli se závadné léky i vyvážely, říká náš zpravodaj v Číně Robert Mikoláš.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Mikoláš: Čína stahuje z trhu závadné léky na leukémii

V Česku roste zájem o luxusní bydlení. Stále víc lidí si pořizuje rozlehlé byty s terasou, výhledem a dalšími doplňky, za které neváhají vydat až desítky milionů korun. S rostoucí poptávkou se výrazně změnila i její struktura. Luxusní byty si podle realitních kanceláří kupuje stále méně cizinců, zájem Čechů naopak roste.

Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme