Ekonomické informace 18.1. 2006

ČSA opouští Jaroslav Tvrdík. Sociální demokraté slibují růst mezd. Zaměstnanci mlékárny Kunín se budou vzdělávat za evropské peníze. Hypoteční banka koupila akcie společnosti Lexxus. Čeští podnikatelé zamířili s premiérem Jiřím Paroubkem do Indie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

J. Tvrdík a R. Lašák

J. Tvrdík a R. Lašák | Zdroj: ČTK

Dozorčí rada a představenstvo Českých aerolinií by dnes měly schválit změnu v čele společnosti, kterou opouští Jaroslav Tvrdík. S nejvyšší pravděpodobností ho nahradí současný člen představenstva a ředitel správy energetické firmy ČEZ Radomír Lašák.

Sociální demokraté slibují růst mezd. Podle nedávného vyjádření premiéra Jiřího Paroubka, by měla v roce 2010 dosáhnout průměrná mzda 25 tisíc korun. Odboráři ovšem předpokládají, že to bude 27 tisíc. Letos by měly podle předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů Milana Štěcha růst nominálně mzdy o sedm procent, reálně o čtyři až pět procent.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Štěch: Růst mezd

Zaměstnanci mlékárny Kunín se budou vzdělávat za peníze z Evropské unie. Z programu Profese, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a českého státního rozpočtu, může podnik čerpat až 35 procent nákladů na školení. Ty by měly celkem dosáhnout šest milionů korun - potvrdila mediální zástupkyně mlékárny Eva Kijonková.

Přehrát

00:00 / 00:00

E. Kijonková: Školení zaměstnanců

Hypoteční banka koupila devět procent akcií realitní společnosti Lexxus. Změny v řízení firmy nechystá. Důvody akvizice vysvětlil generální ředitel Hypoteční banky Jan Sadil.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Saidl: Hypoteční banka

Premiér Jiří paroubek odjel do Indie. Vzal s sebou i početnou podnikatelskou misi. Náš zvláštní zpravodaj v Dillí David Šťáhlavský připomíná, že vzájemný obchod České republiky s Indií vzrostl v posledních čtyřech letech více než trojnásobně.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Zapletal: Obchod

Řekl Jiří Zapletal z Plzeňské Škodovky.

Ještě se podívejme do Zábřehu na Šumpersku. Chystá se tam nový investor, který nabídne práci až sto lidem. Svůj závod ve městě zřídí společnost Twist, výrobce plastů pro automobilový a elektrotechnický průmysl. Na Šumpersku dosahovala koncem loňského roku míra nezaměstnanosti 12 procent.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme