Ekonomické informace 18. 10. 2001

Vládní návrh státního rozpočtu na příští rok nemá příliš šancí projít prvním kolem v poslanecké sněmovně. Zatím je velmi pravděpodobné, že vláda bude muset rozpočet přepracovat. Ministerstva průmyslu a obchodu a financí navrhnou vládě za poradce pro hutě firmu Roland Berger. Česká strana prosazuje vznik Fondu na podporu exportů do Ruska, byť s ním ruská vláda zatím nesouhlasí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Vládní návrh státního rozpočtu na příští rok nemá příliš šancí projít prvním kolem v poslanecké sněmovně. Poslanci při dnešním hlasování buď schválí finanční rozsah rozpočtu, nebo ho vrátí k přepracování. Opozice kritizuje hlavně nereálně vysoké příjmy, se kterými vláda pro příští rok počítá. Ministr financí Jiří Rusnok je ale přesvědčen, že návrh vychází z reálných odhadů, navíc bude rozpočet v příštím roce hospodařit i s velůkým objemem mimořádných příjmů.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Rusnok: Státní rozpočet

Zatím je však velmi pravděpodobné, že vláda bude muset rozpočet přepracovat. Přivítal by to i předseda Poslanecké sněmovny a ODS Václav Klaus. Ten zároveň věří, že vláda vyjde při přípravě nové verze rozpočtu i z doporučených úprav občanských demokratů včetně zreálnění příjmové stránky.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Klaus: Státní rozpočet

Ministerstva průmyslu a obchodu a financí navrhnou vládě za poradce pro hutě firmu Roland Berger. Podle mluvčí ministerstva průmyslu Anny Stárkové společnost doložila nekonfliktnost zájmů z předchozích aktivit a potřebné reference o kompetentnosti v oboru ocelářského průmyslu i v oblasti privatizace velkých průmyslových společností.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Stárková: Poradce pro hutě

Česká strana prosazuje vznik Fondu na podporu exportů do Ruska, byť s ním ruská vláda zatím nesouhlasí. Světlo světa by mohl spatřit příští rok. O nejaktuálnějších českých návrzích na jeho podobu informuje námětsek ministra financí Ladislav Zelinka.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Zelinka: Garanční fond

K ozdravění průmyslové zóny Poldi na okraji Kladna asi nedojde. Naznačuje to současný stav jednání mezi majitelem bezmála 50 hektarového pozemku, společností Scholz Stahlzentrum-Ost, a kladenským magistrátem. Jak dodává náš spolupracovník Ladislav Pavlík, právě dohoda obou stran a bezplatný převod pozemku do majetku města měla otevřít cestu k dotacím vládní agentury Czechinvest na zlikvidování starých ekologických zátěží.

Jaroslav Skalický, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme