Ekonomické informace 18. 11. 2003

Nově uzavřené hypotéky s historicky nejvýhodnějšími úroky už mizí z dohledu. Banky v říjnu zdražily o 9 setin procenta, když půjčovaly peníze určené k bydlení s průměrnou úrokovou mírou 4 celá a 93 setiny procenta. Podle Jiřího Zaorálka - manažera Fincentra, které určuje průměrnou úrokovou míru nově poskytovaných hypoték, došlo ke zlomu a úrokové sazby u hypoték se vydaly směrem vzhůru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

stavební parcely

stavební parcely | Foto: Nové bydlení
Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Zaorálek o výši úroků

Česká spořitelna dnes zahájí druhé kolo výplat klientů bývalého obchodníka s cennými papíry Private Investors. Z garančního fondu by mělo dostat zpět část svých investic dalších 330 věřitelů. Výplaty budou probíhat ve všech pobočkách České spořitelny do 19. prosince. Podle Věry Černé z tiskového oddělení vyplatí spořitelna v druhém kole zhruba 26,5 milionu korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

Věra Černá o výplatě

To, jak jsme v září utráceli, se dnes dozvíme od Českého statistického úřadu. Zveřejní totiž výsledky zářijových maloobchodních tržeb, které odrážejí spotřebu domácností. Ta je v současné době hlavním motorem našeho hospodářského růstu. Podle Vladimíra Pikory z Volksbank CZ v září maloobchodní tržby oproti předešlému roku vzrostly o 5 celých a 2 destiny procenta. V posledních měsících díky nízkým úrokovým sazbám a rychlému růstu reálných mezd utrácíme více než v předchozích letech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Pikora o maloobchodních tržbách

V Paříži dnes začíná největší světový veletrh subdodávek Midest 2003 zaměřený na technologie pro kovoobrábění, zpracování plastů, elektroniku a výrobní nástroje. Zúčastní se ho i české firmy - zhruba 20 podniků bude mít možnost prezentovat se v zahraničí. Podle ředitele agentury Czechtrade Martina Tlapy přichází na veletrh více než třetina návštěvníků s konkrétní poptávkou a veletrh je proto ideální možností k získání nových zakázek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Tlapa o veletrhu

Současná krizová situace v Gruzii se neodrazí v budování mezinárodního ropovodu a plynovodu vedoucího přes tuto republiku. Podrobnosti k ujištění prezidenta Eduarda Ševarnadzeho má zpravodaj Petr Voldán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Voldán o situaci v Gruzii

Markéta Kaclová, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme