Ekonomické informace 18. 12. 2006

Novou továrnu chce na severu Čech postavit belgická společnost Recticel, která vyrábí výplně do autosedadel a některé díly do interiérů aut. Na pražskou burzu přichází nový titul. Ode dneška v takzvaném podmíněném režimu a od čtvrtka řádně se začnou obchodovat akcie největšího českého výrobce netkaných textilií - firmy Pegas Nonwovens. Agentura Czechtourism očekává v letošním roce asi tříprocentní růst počtu zahraničních návštěvníků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Turisté objevují Prahu

Turisté objevují Prahu | Foto: Český rozhlas 7 - Radio Praha

Obchodníci o víkendu zaznamenali až dvojnásobné tržby proti běžnému období. Stříbrná neděle podle nich předčila předchozí bronzovou, největší nápor zákazníků ale očekávají v pátek a v sobotu, které budou nejsilnějšími obchodními dny v letošním roce. Analytik Next Finance Vladimír Pikora odhaduje, že v pokladnách obchodníků může v závěru roku skončit až 250 miliard korun, což by bylo o pět procent více než loni.

Novou továrnu chce na severu Čech postavit belgická společnost Recticel, která vyrábí výplně do autosedadel a některé díly do interiérů aut. Zatím není jasné, ve které průmyslové zóně v kraji závod vyroste. Firma by mohla zaměstnat asi 450 lidí. Další investici získala také Plzeň - z kalifornského Sillicon Valley tam přichází společnost Solectron. Do jara vybuduje v průmyslové zóně Borská pole technologické centrum pro špičkovou elektroniku za 100 milionů korun. Zaměstnání nabídne především vysoce kvalifikovaným lidem, říká mluvčí agentury CzechInvest Alžběta Honsová.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Honsová: Solectron nabídne práci především vysoce kvalifikovaným lidem

Na pražskou burzu přichází nový titul. Ode dneška v takzvaném podmíněném režimu a od čtvrtka řádně se začnou obchodovat akcie největšího českého výrobce netkaných textilií - firmy Pegas Nonwovens. Společnost tak prodá akcie téměř za čtyři miliardy korun. Výchozí cena je 749 Kč. Analytik Milan Vaníček ze společnosti Atlantik finanční trhy říká, že o akcie firmy z oboru, který ve SPADu burzy ještě není, mají investoři velký zájem.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Vaníček: O akcie firem z nových oborů mají investoři velký zájem

Sanace nelegálního skladu nebezpečných chemikálií v Opatovicích nad Labem běží podle plánu. Likvidace dalších látek bude pokračovat na jaře. Problémem ale mohou být peníze. Dosud stát poskytl 10 milionů korun. Další peníze ale ministerstvo financí dát nechce a kraj podle radního Petra Šilera odkazuje na ministerstvo životního prostředí.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Šiler: Sanaci nelegálního skladu v Opatovicích mohou zkomplikovat finance

Agentura Czechtourism očekává v letošním roce asi tříprocentní růst počtu zahraničních návštěvníků. Údaje za tři čtvrtletí ukazují, že nejvíce turistů bude jako obvykle z Německa, na druhém místě se udrží Britové a na třetím Italové. Podrobnosti přidává analytik Jaromír Beránek z agentury Mag Consulting.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Beránek: Czechtourism letos očekává tříprocentní růst počtu zahraničních návštěvníků

Americká společnost Westinghouse Electric postaví v Číně čtyři nové reaktory. Umožní jí to smlouva, kterou v Pekingu podepsali zástupci Spojených států a Číny. Americký podnik tak uspěl proti konkurentům z Francie a Ruska, kteří měli o zakázku za několik miliard dolarů rovněž zájem.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme