Ekonomické informace 18. 4. 2006

Dnes vyprší termín pro podání daňového přiznání k silniční dani. Konkrétně za 1. čtvrtletí. Lidé postižení jarními povodněmi ušetří za dodávky plynu. Do roku 2010 by měl stát investovat do přípravy průmyslových zon zhruba 5 miliard korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hořící plyn

hořící plyn | Foto: MORA Moravia, a. s.

Lidé postižení jarními povodněmi ušetří za dodávky plynu. RWE Transgas totiž zlevní od května plyn téměř 900 vytopených domácností. Až do konce letošního roku jim odpustí stálé měsíční platby, takže budou hradit pouze odebraný zemní plyn. Podle mluvčího firmy Martina Chalupského se vyplavení lidé dozví více od představitelů své obce.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Chalupský: Plyn

Do roku 2010 by měl stát investovat do přípravy průmyslových zon zhruba 5 miliard korun. Odhaduje to agentura CzechInvest. Například vybudování průmyslové zóny v Nošovicích v Moravskoslezském kraji, kde má vyrůst nová továrna jihokorejské automobilky Hyundai, přijdou celkem na jednu miliardu a 800 milionů korun. Podle ředitele CzechInvestu Tomáše Hrudy, je poptávka po průmyslových zónách mezi investory stále silná.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Hruda: Průmyslové zóny

Společnost Bohemian Technologies bude v Havlíčkově Brodě investovat 36,5 milionu korun do vybudování vývojového softwarového centra a školícího zařízení. Od společnosti Motorpal koupila výrobní areál o výměře téměř 3 hektary. Získala tak prostory pro svůj další rozvoj.

Bohumínská společnost Bochemie pomáhá likvidovat ptačí chřipku ve Vietnamu. Dováží tam chloramin B, který se používá na dezinfekci lokálních ohnisek epidemie. Vysvětlil generální ředitel Bochemie Ladislav Kraus.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Kraus: Chloramin

Cena americké ropy vyskočila po Velikonocích na hranici 70 dolarů za barel, těsně od dosavadního rekordního maxima, a ceny severomořského Brentu se dostaly na nový rekord nad 71 dolarů. Na tyto úrovně se ropa vyhoupla kvůli pokračujícímu napětí, způsobenému jadernými ambicemi Iránu.

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme