Ekonomické informace 18. 5. 2007

ČEZu vzrostl v 1. čtvrtletí konsolidovaný čistý zisk meziročně o 25 procent na téměř 13 miliard korun. Výnos z elektronického mýtného na dálnicích a rychlostních silnicích už překročil dvě miliardy korun. Německý potravinářský koncern Eckes AG prodal největší českou likérku Stock Plzeň společnosti OCM.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tepelná elektrárna Mělník

Tepelná elektrárna Mělník | Foto: ČEZ

Energetické skupině ČEZ vzrostl v 1. čtvrtletí konsolidovaný čistý zisk meziročně o 25 procent na téměř 13 miliard korun. Provozní výnosy přesáhly 44 miliardy a vzrostly o více než osm procent.

Výnos z elektronického mýtného na dálnicích a rychlostních silnicích už překročil dvě miliardy korun. Podle mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martiny Vápeníkové je v systému zaregistrováno přes 180 tisíc nákladních aut.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Vápeníková: Mýto

Pokud se v létě chystáte k Jadranu, kam jezdí na dovolenou nejvíce Čechů, počítejte s tím, že v Chorvatsku je benzin o něco dražší než u nás. V tuto chvíli je to v přepočtu 30 korun a 70 haléřů. V létě s největší pravděpodobností ještě podraží - předpokládá analytik Jan Procházka ze společnosti Cyrrus.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Procházka: Benzin

Německý potravinářský koncern Eckes AG prodal největší českou likérku Stock Plzeň společnosti OCM. Jde o významnou nadnárodní investiční společnost, která spravuje aktiva v hodnotě přes 42 miliard USD. Němci vlastnili Stock od roku 1995. Transakci potvrdil generální ředitel Stocku Plzeň Martin Petrášek s tím, že cena nebude zveřejněna.

Šéf Světové banky Paul Wolfowitz oznámil, že rezignuje na svou funkci. O jeho budoucnosti jednala rada výkonných ředitelů této instituce. Wolfowitz čelí podezření, že těsně po nástupu do funkce v roce 2005 překročil své pravomoci. Pro setrvání Wolfowitze v úřadě se vyjádřily Spojené státy a Japonsko, naopak pro jeho odchod se nejvíce zasazovaly Evropané v čele s Německem. Profesor historie na Bostonské univerzitě Igor Lukeš při svém hodnocení prezidenta Světové banky oceňuje, co pro tuto instituci Wolfowitz udělal.

Přehrát

00:00 / 00:00

I. Lukeš: Paul Wolfowitz

Česká národní banka emitovala další pamětní zlatou minci v hodnotě 2500 Kč a to v rámci cyklu Kulturní památky technického dědictví. Co na minci je, vysvětlila mluvčí centrální banky Pavlína Bolfová.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Bolfová: Mince

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme