Ekonomické informace 19. 1. 2007

Silná bouře způsobuje velké škody na majetku lidí. O práci v automobilce Hyundai v Nošovicích má zájem kolem 600 lidí. Deseti největším obchodním řetězcům v Česku se loni zvýšily maloobchodní tržby na 260 miliard korun. Maďarský bankovní dozor označil za nelegální činnost úvěrové společnosti MFU. Za ní stojí česká firma ČFU.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Silná bouře způsobuje velké škody na majetku lidí. Vítr odnáší střechy, stromy padají na auta a domy. Jak připomíná mluvčí České pojišťovny Václav Bálek, poškození s opravami nemusí čekat na příchod likvidátora, škody ale musí zdokumentovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Bálek: Škody po vichřici

O práci v automobilce Hyundai v Nošovicích má zájem kolem 600 lidí. Počet žádostí odpovídá množství míst, která chce firma otevřít do konce letošního roku. Práci v automobilce hledají převážně lidé z Moravskoslezského kraje, přicházejí ale také žádosti z ciziny.

Deseti největším obchodním řetězcům v Česku se loni zvýšily maloobchodní tržby na 260 miliard korun. Je to téměř o 33 miliard více než v roce předchozím. Předběžné výsledky zveřejnila analytická firma Incoma Research. Podle Zdeňka Skály souvisí růst tržeb s koncentrací na tuzemském obchodním trhu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z. Skála: Řetězce zvýšily tržby

Maďarský bankovní dozor označil za nelegální činnost úvěrové společnosti MFU. Za ní stojí česká firma ČFU se základním kapitálem 200 tisíc korun. Maďarské úřady mají podezření, že jde o podvodnou finanční pyramidu. Společnost totiž za mimořádně výhodných podmínek nabízí úvěr, ale až poté, co zájemce zaplatí za vstup do systému. Mluvčí společnosti ČFU Petr Morcinek potvrdil, že je maďarský bankovní dohled požádal o všechny potřebné podklady.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Morcinek: Činnost úvěrové společnosti

Podrobnosti se dozvíte v Ekonomickém magazínu Radiožurnálu po čtvrt na deset.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme