Ekonomické informace 19. 2. 2002

Hovoříme o jednání ministra financí Jiřího Rusnoka se šéfem Nomury Džuničim Udžiiem a také o ruském dluhu vůči ČR. Ruský Nejvyšší kontrolní úřad totiž prověřuje na žádost poslanců dolní komory parlamentu okolnosti, které provázejí jeho umořování. Další bod: České konsolidační agentuře se přihlásili tři vážní zájemci do soutěže o poradce pro dokončení projektu revitalizace plzeňské strojírenské skupiny Škoda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: All-moscow.ru

Ministr financí Jiří Rusnok se chce usmířit s Nomurou. Na své cestě po Asii se proto včera večer sešel v Tokiu se šéfem Nomury Džuničim Udžiiem. Nomura žaluje český stát u mezinárodního arbitrážního soudu za poškození své investice v bývalé IPB. Podle informací čtk Rusnok řekl, že arbitráž je loterie a riziko prohry je příliš veliké. O jakém řešení sporu obě strany jednaly, zatím nevíme.

Způsob splácení ruského dluhu České republice vzbuzuje pochybnosti i v Moskvě. Ruský Nejvyšší kontrolní úřad prověřuje na žádost poslanců dolní komory parlamentu okolnosti, které provázejí umořování části tohoto dluhu. Podrobnosti má náš moskevský zpravodaj Petr Voldán.

Přehrát

00:00 / 00:00

P.Voldán: Ruský dluh

Český telekomunikační úřad zveřejnil návrh časového plánu přečíslování v České republice. Podle něj přestane od dubna vydávat telekomunikačním operátorům nová telefonní čísla. Tím chce zajistit stabilitu dat pro zářijové přečíslování téměř čtyř miliónů telefonních čísel v pevných telekomunikačních sítích. Během tří hodin po půlnoci mezi 21. a 22. zářím by měli operátoři změnit čísla na jednotně devítimístná, která už nebudou začínat nulou.

České konsolidační agentuře se přihlásili tři vážní zájemci do soutěže o poradce pro dokončení projektu revitalizace plzeňské strojírenské skupiny Škoda. Rozhodující výrobní společnosti bývalé Škody Plzeň byly převedeny do nově vzniklé společnosti Škoda Holding, správu nemovitostí a části ochranných známek má na starosti původní Škoda akciová společnost. Které tři firmy by chtěly radit při prodeji škodovky, ale mluvčí České konsolidační agentury Jiří Pekárek nechtěl prozradit.

Přehrát

00:00 / 00:00

J.Pekárek: Soutěž o poradce

Evropská komise chystá zásadní změny, které se dotknou zaměstnanců i zaměstnavatelů. I když svůj plán komise ještě nezveřejnila, vzbudil vlnu odporu. O co jde, to zjistil náš bruselský zpravodaj Milan Fridrich.

Přehrát

00:00 / 00:00

M.Fridrich: Poloviční úvazky

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme