Ekonomické informace 2. 3. 2004

Až padesát miliard korun ročně by mohly soukromé firmy investovat do státních zakázek. Stát se totiž chystá na soukromé firmy převést řadu činností, které dříve tradičně vykonával. Má se tak dít v rámci projektu spolupráce soukromého a veřejného sektoru, jehož pravidla schválila vláda už v lednu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Podle Filipa Drapáka, poradce předsedy Fondu národního majetku, se v současné době plánuje start pilotních projektů, které by měly celou spolupráci nejdříve otestovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

F. Drapák: Pilotní projekty

Mimoburzovní trh s akciemi RM - systém vyřadí od dnešního dne z obchodování akcie společnosti Hotel Panorama. Důvodem je přeměna akcií na listinné, se kterými nelze obchodovat ani na burze. Co mohou s těmito akciemi dělat drobní investoři řekl Radiožurnálu ředitel RM-systému Lubomír Štícha.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Štícha: RM - systém

Dovozci hovězího a telecího masa a také banánů by se měli co nejdříve zaregistrovat u Státního intervenčního fondu. Registrace je totiž podmínkou k udělení dovozní licence pro dovoz těchto komodit ze třetích zemí do Evropské unie. Dovozní licence na uvedené komodity se budou podle rozhodnutí unie vydávat pouze první týden v květnu, připomněla mluvčí fondu Jitka Sluková.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Sluková: Registrace

450 pracovních míst v lignitových dolech v Mikulčicích by mohla zachránit intervence ze strany státu. Ministr práce Zdeněk Škromach chce donutit společnost ČEZ, vlastníka elektrárny v Hodoníně, která je prakticky jediným odběratelem dolů, aby uzavřela s doly dlouhodobou smlouvu. Smlouvu prodlužovanou vždy po krátkých obdobích by tak mohla nahradit desetiletá jistota.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z. Škromach: ČEZ

Zaměstnanci neměckých firem měli rok na to, aby anonymně zhodnotili své zaměstnavatele. V anketě, kterou zveřejnil časopis Capitol vyšlo sto nejoblibenějších podniků, v nichž jsou zaměstnanci spokojeni s vedením, s mírou uznání své práce a jejím oceněním. A jak dodává z Berlína náš zpravodaj David Šťáhlavský, výsledky ukázaly, že vůbec nezáleží na velikosti firmy.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Šťáhlavský: Spokojenost zaměstnanců

Aleš Heřmánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme