Ekonomické informace 2. 4. 2007

Finanční úřady dnes prodlužují otevírací dobu pro daňové poplatníky, kteří podávají přiznání o dani z příjmu v poslední možný den. Česká pošta začíná ode dneška na svých 75 pobočkách vydávat výpis z obchodního rejstříku. Zahraniční dluh Česka se ke konci minulého roku zvýšil na jeden bilion 200 miliard korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

daňové přiznání

daňové přiznání | Foto: Jan Rosenauer

Finanční úřady dnes prodlužují otevírací dobu pro daňové poplatníky, kteří podávají přiznání o dani z příjmu v poslední možný den. Tento termín samozřejmě neplatí pro ty, kdo mají daňového poradce. Za opožděné podání i zaplacení daně hrozí pokuty, a to podle nového sankčního řádu, který platí od tohoto roku. Upřesňuje mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob.

Přehrát

00:00 / 00:00

O. Jakob: Daně

Česká pošta začíná ode dneška na svých 75 pobočkách vydávat výpis z obchodního rejstříku. Ve zkušebním provozu si ověří bezchybné spojení s databází ministerstva spravedlnosti, s ostrým provozem začne počátkem června.

Zahraniční dluh Česka se ke konci minulého roku zvýšil na jeden bilion 200 miliard korun, což představuje 38 procent hrubého domácího produktu. Vyplývá to z údajů centrální banky. Zahraniční dluh zahrnuje jak vládní sektor, tak podnikovou sféru. Podle analytika Raiffeisenbank Aleše Michla ale vychází Česká republika při srovnání poměru zadluženosti s hrubým domácícm produktem se zeměmi Evropské unie celkem slušně.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Michl: Zahraniční dluh

Burzovní makléři neočekávají na pražské burze v tomto týdnu žádné překvapení. Očekávané zveřejnění reformy veřejných financí s akciemi zřejmě nijak nepohne, ceny proto bude spíš záviset na vývoji v zahraničí. Podle Jiřího Pospíšila z ČSOB Asset Management trhy čekají na zprávu o zaměstnanosti ve USA.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Pospíšil: Akcie

Milan Kopp, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme