Ekonomické informace 2. 5. 2006

Českomoravská záruční a rozvojová banka zahajuje program Rekonstrukce, zaměřený na pomoc malým a středním podnikatelům, kterým způsobily škody letošní záplavy. Podniky s obchodovanými cennými papíry musí do dneška zveřejnit výroční zprávy za loňský rok. Cena ropy na světových trzích se vrátila nad 73 dolarů za barel. Zástupci pardubické radnice dnes podepíší smlouvu s firmou Africa - Izrael na zástavbu Masarykova náměstí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Českomoravská záruční a rozvojová banka zahajuje program Rekonstrukce, zaměřený na pomoc malým a středním podnikatelům, kterým způsobily škody letošní záplavy. Firmy mohou žádat o zvýhodněné bankovní záruky a dotace, na které má banka k dispozici 150 milionů korun. Program obsahuje dva typy podpor, říká ředitel úseku strategie banky Lubomír Rajdl.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Rajdl: Rekonstrukce

Podniky s obchodovanými cennými papíry musí do dneška zveřejnit výroční zprávy za loňský rok a zaslat je České národní bance. Jak upozorňuje mluvčí centrální banky Pavlína Bolfová, investoři se z nich už druhým rokem dozvědí také informace o celkových odměnách manažerů.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Bolfová: Výroční zprávy

Jihokorejská automobilka Hyundai potvrdila svůj záměr investovat v Nošovicích až jednu miliardu eur do nové továrny. Kvůli policejnímu vyšetřování šéfů společnosti Hyundai však smlouva o této investici nebude podepsána v Nošovicích, ale v jihokorejském Soulu.

Cena ropy na světových trzích se vrátila nad 73 dolarů za barel. Na její růst má značný vliv požár, který o víkendu propukl v rafinerii společnosti ERG na Sicílii. Cenu ropy drží vysoko také pokračující spor mezi Západem a Íránem o jaderný program této země. Těžbu ropy snižuje také násilí v Nigérii, která je klíčovou těžební zemí na africkém kontinentě. Objem těžby je proto nižší asi o čtvrtinu.

Zástupci pardubické radnice dnes podepíší smlouvu s firmou Africa - Izrael na zástavbu Masarykova náměstí. Centrum města dosud hyzdí hliněný plácek, který využívali pouze provozovatelé pouťových atrakcí a cirkusů. Jak potvrzuje mluvčí magistrátu Michal Zitko, na náměstí vznikne reprezentativní obchodně společenské centrum.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Zítko: Zástavba Masarykova náměstí

V Česku značně roste zájem o nealkoholická piva. Jejich tuzemská produkce se za posledních pět let zdvojnásobila na 240.000 hektolitrů. Část jde i na vývoz, naopak některé značky se dovážejí. Výrobci připisují růst poptávky hlavně změnám životního stylu a automobilismu.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme