Ekonomické informace 2. 7. 2007

Světová banka má nového prezidenta. Paula Wolfowitze vystřídal Robert Zoellick. Dnes je termín pro podání daňového přiznání a úhrady daně z příjmů za rok 2006. Česká republika je turistickou velmocí v rámci nových členských zemí Evropské unie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

daňové přiznání

daňové přiznání | Foto: Jan Rosenauer

Světová banka má nového prezidenta. Paula Wolfowitze vystřídal Robert Zoellick.

Dnes je termín pro podání daňového přiznání a úhrady daně z příjmů za rok 2006. Týká se těch, kdo mají povinný audit nebo jim přiznání zpracovává daňový poradce. Daň je zároveň splatná. Jaké jsou sankce za zpoždění, připomíná daňový poradce Martin Jelínek z firmy ADAR.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Jelínek: Daně

Daňová přiznání můžeme podávat plně elektronicky bez nutnosti fyzického doručení listinných příloh. Ministerstvo financí zpřístupnilo občanům aktualizovanou verzi elektronických daňových formulářů k dani z příjmu fyzických i právnických osob pro zdaňovací období roku 2006. Inteligentní daňové formuláře jsou bezplatně k dispozici na daňovém portálu ministerstva financí v sekci Elektronická podání daňové správě.

Česká republika je turistickou velmocí v rámci nových členských zemí Evropské unie. Měřit se s námi může pouze Bulharsko. Vyplývá to ze statistik Eurostatu. Nejnavštěvovanější zemí je podle strávených nocí Itálie, těsně následovaná Španělskem. Česká republika se drží na 12. místě. Problémem ale je, že příliv zahraničních turistů ustrnul - říká Tomio Okamura z Asociace českých cestovních kanceláří.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Okamura: Turistika

Z cestovního ruchu u nás žije přímo či nepřímo téměř 14 procent obyvatelstva a podle odhadů bude tento podíl činit v roce 2013 až 20 procent.

Domácím bankám a stavebním spořitelnám klesl v letošním prvním čtvrtletí celkový zisk před zdaněním meziročně o půl miliardy na velkových 13 miliard korun. Jejich náklady rostly v meziročním srovnání rychleji než výnosy. Bankám se ale dařilo získávat víc peněz na úrocích z poskytnutých půjček. Tyto výnosy vzrostly meziročně téměř o čtvrtinu na téměř 35 miliard korun. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad. Čísla nezahrnují Českou národní banku.

A ještě tu mám jednu zajímavost. Víte, na kolik si lidé cení setkání s třetím nejbohatším mužem planety? na 650 tisíc dolarů - což je v přepočtu téměř 14 milionů korun. Tolik zaplatil podnikatel z Kalifornie za vítězství v aukci na oběd s legendárním investorem Warrenem Buffettem.Výtěžek dražby půjde tradičně na dobročinné účely.

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme