Ekonomické informace 2. 9. 2005

Český statistický úřad zveřejní výsledky zahraničního obchodu za červenec. V Podbořanech v Ústeckém kraji otevřeli novou výrobní halu závodu Conta. Ministerstvo financí vydá v posledním čtvrtletí letošního roku dluhopisy za dalších 37 miliard korun. ČSOB zaplatí v příštích 12 letech České poště 17 miliard korun za to, že na svých přepážkách umožní fungování Poštovní spořitelny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruny a eura

koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer

Český statistický úřad dnes zveřejní výsledky zahraničního obchodu za červenec. Tento měsíc bývá ve znamení prázdninového útlumu, hlavně na straně vývozu, a proto je často červencové saldo o něco horší než v předcházejících měsících. Přesto by ale mohl být tentokrát zahraniční obchod vyrovnaný. Myslí si hlavní ekonom společnosti Patria Online David Marek.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Marek: Zahraniční obchod

V Podbořanech v Ústeckém kraji otevřeli novou výrobní halu závodu Conta. Ten je součástí nadnárodní skupiny Candy, která už investovala do výroby chladniček v tomto regionu skoro jednu a půl miliardy korun. Místopředseda vlády pro ekonomiku Martin Jahn oceňuje především to, že v novém závodě najde práci řada lidí různých profesí.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Jahn: Investice v Podbořanech

Ministerstvo financí vydá v posledním čtvrtletí letošního roku dluhopisy za dalších 37 miliard korun. Jsou určeny k financování schodku rozpočtu. Podle Radka Němečka z tiskového oddělení ministerstva by tak měl celkový objem letos vydaných dluhopisů činit přibližně 110 miliard korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Němeček: Dluhopisy

ČSOB zaplatí v příštích 12 letech České poště 17 miliard korun za to, že na svých přepážkách umožní fungování Poštovní spořitelny. Ta patří právě do skupiny ČSOB. Nová smlouva už vstoupila v platnost i přesto, že původní dohoda platila až do konce roku 2007. Proč se obě strany dohodly na nových pravidlech už teď, to vysvětlil mluvčí ČSOB Martin Orsák.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Orsák: Poštovní spořitelna

Jitka Hanžlová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme