Ekonomické informace 20. 11. 2006

Výstavba automobilky v Nošovicích dostane definitivně zelenou. Dnes končí první kolo výběrového řízení na nového vlastníka společnosti Moravan Aeroplanes. Rychlý růst české ekonomiky by měl příští rok zpomalit. Agentura CzechTourism letos vydala na reklamní kampaně v zahraničí 48 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítačová studie areálu automobilky

Počítačová studie areálu automobilky

Výstavba automobilky v Nošovicích dostane definitivně zelenou. Proti se dosud stavěly ekologické organizace. Spory má ukončit deklarace porozumění, kterou s nimi dnes v Ostravě podepíší Ministerstvo průmyslu a obchodu, Moravskoslezský kraj, společnost Hyundai a agentura Czechinvest. Tento ojedinělý kompromis má podle mluvčí kraje Šárky Swiderové zásadní význam.

Přehrát

00:00 / 00:00

Š. Swiderová: Deklarace porozumění

Dnes končí první kolo výběrového řízení na nového vlastníka společnosti Moravan Aeroplanes. Letecká firma je od loňska v konkurzu a dosavadní dva pokusy o její prodej nevyšly. Teď se podle redaktora Romana Vernera o koupi podniku zajímají tři firmy.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Verner: Moravan Aeroplanes

Rychlý růst české ekonomiky by měl příští rok zpomalit. Vyplývá to z analýzy Vídeňského institutu pro mezinárodní hospodářská srovnání. Předpovídá letošní růst HDP šest procent a příští rok 5 procent. Hlavní ekonom HVB Bank Pavel Sobíšek je ale ještě skeptičtější.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Sobíšek: Růst HDP

Agentura CzechTourism letos vydala na reklamní kampaně v zahraničí 48 milionů korun. Za tři čtvrtletí roku se v našich hotelech a penzionech ubytovaly 4 miliony 700 tisíc hostů. Kolik v Česku utrácejí, sleduje Martin Košatka z CzechTourismu.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Košatka: Zahraniční turisti

Rusko podepsalo se Spojenými státy dvoustrannou smlouvu o svém vstupu do Světové obchodní organizace. Smlouva je zásadním průlomem v jednáních o ruském členství ve WTO, která trvala 13 let. O dosažení dohody s USA informovala Moskva již minulý týden.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme