Ekonomické informace 20. 6. 2006

Češi jsou při ukládání svých volných finančních prostředků stále velmi konzervativní. Pražské ruzyňské letiště odbavilo v květnu více než milion cestujících. Mistrovství světa ve fotbale doprovázené tropickými vedry zvyšuje poptávku po pivu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kdy přiletí?

kdy přiletí? | Foto: Jan Rosenauer

Češi jsou při ukládání svých volných finančních prostředků stále velmi konzervativní. Sedm z deseti obyvatel Česka využívá běžný účet. Takzvaně do slamníku spoří každý druhý Čech. Vyplývá to z pravidelného průzkumu agentury Factum Invenio. Barbora Buřínská popisuje vývoj za posledních pět let.

Přehrát

00:00 / 00:00

B. Buřínská: Úspory

Kopřivnická Tatra loni prodala 1053 vozů, o stovku více než v roce 2004. Čistý zisk automobilky se ale výrazně snížil - z téměř 800 milionů v roce 2004 na necelých 5 milionů loni. Od začátku letošního orku se se situace vyvíjí příznivě. Prodej se zvyšuje, Tatra vyváží hlavně do Ruska a bývalých zemí Sovětského svazu a do Indie.

Pražské ruzyňské letiště odbavilo v květnu více než milion cestujících. Loni tuto hranici překročilo až v červnu. Podrobnosti dodává mluvčí Letiště Praha Veronika Sedláčková.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Sedláčková: Letiště

Mistrovství světa ve fotbale doprovázené tropickými vedry zvyšuje poptávku po pivu. Díky tomu minulý týden pivovarům prudce vzrostl prodej až o několik desítek procent. Výkonný ředitel Svazu českých pivovarů a sladoven Jan Veselý k tomu dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Veselý: Spotřeba piva

Evropská komise začala zkoumat plánované spojení francouzských energetických firem Gaz de France a Suez. Při počátečním šetření na trhu prý zjistila, že navrhovaná transakce by mohla ovlivnit konkurenci v oblasti dodávek plynu a elektřiny v Belgii a dodávek plynu ve Francii. Společnosti se dohodly na spojení na počátku letošního roku. Fúze ale potřebuje souhlas parlamentu, protože je v rozporu s předchozím uzákoněným slibem vlády, že ponechá nejméně 70 procent Gaz de France v majetku státu. Nesouhlasí s ní odbory, které na dnešek vyhlásily celostátní stávku.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme