Ekonomické informace 20. 8. 2001

Dovozci ojetých automobilů dnes mají blokovat Ministerstvo dopravy. Krajské úřady se po osmi měsících svého působení pořád nemají vyjasněné financování. Nový management světového výrobce tiskařských strojů - společnost Adast Adamov vyhlásil razantní změny. Union banka za loňský rok vykázala 31-ti milionovou ztrátu, i když podle předběžných výsledků oznámila čistý zisk 15,5 miliónu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dovozci ojetých automobilů dnes zablokují Ministerstvo dopravy. K akci se připojí i dopravní podnikatelé, odboráři a zástupci autoškol. Chtějí tak upozornit na chyby ministerstva, které údajně ohrožují jejich existenci. Hlavním důvodem blokády je podle předsedy sdružení dovozců automobilů Jana Slaviše jejich nespokojenost se zákonem, který zpřísňuje dovoz ojetých vozů ze zahraničí.

Krajské úřady se po osmi měsících svého působení pořád nemají vyjasněné financování. Nemohou tak zaměstnat příslušné úředníky a lidem nezbývá než se stále obracet na ministerstva, aby vyřídila jejich záležitosti. Hejtman Středočeského kraje Petr Bendl proto doufá, že se poslanci budou situací co nejdříve zabývat.

Nový management světového výrobce tiskařských strojů - společnost Adast Adamov vyhlásil razantní změny. Strojírny podle ředitele firmy Miroslava Bičiště opustí ještě letos přibližně dvě stovky zejména administrativních pracovníků.

Union banka za loňský rok vykázala 31-ti milionovou ztrátu, i když podle předběžných výsledků oznámila čistý zisk 15,5 miliónu. Rozdíl, jak tvrdí generální ředitel Tomáš Sajdler, vznikl dodatečným vytvořením opravných položek a rezerv k neúvěrovým pohledávkám. Podle něj zisk z finančních činností banky naopak vzrostl o 154 milióny na více než 1 miliardu korun.

Plzeňská likérka Stock hodlá proniknout na polský trh. Mimořádná valná hromada má už tento měsíc schválit záměr vedení společnosti - zúčastnit se spolu se švédským partnerem na privatizaci tamního největšího výrobce lihovin, dosud státního podniku Polmos.

Americký dolar minulý týden prudce klesal. To se může projevit především na cenách pohonných hmot, samozřejmě tentokrát příznivě pro motoristy. Výrazné změny kursu dolaru mohou mít i další dopady na naši ekonomiku.

Aleš Heřmánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme