Ekonomické informace 20. května

Výměna přenosové soustavy za podíly v distribučních společnostech vstupuje do další fáze. Sledovat dovoz vybraných ocelářských výrobků chce od června ministerstvo průmyslu. Zavést od června až pětadvacetiprocentní cla na dovoz některých hutních výrobků chce také Maďarsko. Telekomunikační firmy v Evropě jsou ve velkých dluzích. Prohlásil to šéf nizozemské společnosti KPN Ad Schebauer. Větší investice proto v oblasti telekomunikací čekat nemůžeme.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

elektrické vedení

elektrické vedení

Výměna přenosové soustavy za podíly v distribučních společnostech vstupuje do další fáze. Dnešní mimořádná valná hromada elektrárenské společnosti ČEZ by totiž měla dát představenstvu souhlas s prodejem podílu ČEzu v přenosové soustavě a s následnou koupí podílů v regionálních elektroenergetických distribučních společnostech. Radioužurnálu to potvrdil mluvčí ČEZu Ladislav Kříž.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ladislav Kříž o další fázi

Sledovat dovoz vybraných ocelářských výrobků chce od června ministerstvo průmyslu. Reaguje tak podle šéfa resortu Miroslava Grégra na ochranářská opatření, která přijaly v poslední době Spojené státy a Evropská unie a proto už připravilo návrh příslušného vládního nařízení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miroslav Grégr o monitoringu

Zavést od června až pětadvacetiprocentní cla na dovoz některých hutních výrobků chce také Maďarsko. Nová huť a Třinecké železárny proto požadují, aby podobný krok učinila i česká vláda.

Bezmála 30 milionů korun získá akciová společnost VÍTKOVICE za prodej své dceřiné společnosti PRODECO. Novým vlastníkem této teplické firmy se staly Severočeské doly Chomutov a Sokolovská uhelná. Každá z těchto firem se tak podle mluvčí Vítkovic Lenky Hatlapatkové stala majitelem 49 a půl procenta akcií teplického výrobce důlních zařízení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lenka Hatlapatková o prodeji

Telekomunikační firmy v Evropě jsou ve velkých dluzích. Prohlásil to šéf nizozemské společnosti KPN Ad Schebauer. Větší investice proto v oblasti telekomunikací čekat nemůžeme. Toto tvrzení šéfa KPN se podle našeho zpravodaje v Bruselu Milana Fridricha dotkne i privatizace Českého telecomu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Fridrich o dluzích telekomů

Telekomunikace - jejich stav a vývoj bude tématem také dvoudenní konference Fórum eTIME. Ta začíná dnes v Praze. Podle vydavatele týdeníku Computerworld Jaroslava Hroudy se Fórum eTime dotkne nejen liberalizace telekomunikací ale také bezpečnosti při elektronickém obchodování.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Hrouda o konferenci eTime

Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme