Ekonomické informace 21. 1. 2003

Český Telecom se po vlně kritiky rozhodl, že lidem přece jen umožní výměnu rozbalených telefonních karet, které platily jen do konce loňského roku. RadioMobil částečně změnil svůj záměr zpoplatnit posílání SMS zpráv z internetu. Aféra kolem chyby Českého statistického úřadu při výpočtu deficitu zahraničního obchodu stála místo dva vysoké úředníky ČSÚ. Přibližně 60 miliónů dolarů vyčlenilo letos Rusko na umoření dluhu vůči České republice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefonní budky

telefonní budky | Foto: Jan Rosenauer

Nejenom na památku si můžeme nechat staré rozbalené telefonní karty, které platily jen do konce loňského roku. Od 3. února do konce března je totiž přece jen bude Český Telecom vyměňovat. Majitelé karet, kteří nestihli protelefonovat všechny jednotky, s nimi mohou přijít do prodejen Telepoint. Nové karty budou přitom v rámci této výměny levnější. Podle mluvčího Telecomu Vladana Crhy odečte prodejce cenu neprovolaných impulsů od nové karty Trick a zbytek zákazník doplatí.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Crha: Výměny karet

Mobilní operátor RadioMobil částečně změnil svůj záměr zpoplatnit posílání SMS zpráv z internetu. Reaguje tak na masivní protesty zákazníků. Mluvčí T-Mobilu Jiří Hájek potvrdil, že firma nabídne od března všem svým klientům možnost, po registraci na internetových stránkách posílat určité množství zpráv i nadále zdarma.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Hájek: RadioMobil a SMS

Aféra kolem chyby Českého statistického úřadu při výpočtu deficitu zahraničního obchodu stála místo dva vysoké úředníky ČSÚ - Kamila Kudláka a Stanislavu Kociánovou. Premiér Vladimír Špidla doporučil také předsedkyni Marii Bohaté, aby rezignovala na svoji funkci. Ta to ale odmítla. Cítí to jako politický tlak na ohrožení nezávislosti úřadu.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Bohatá: Tlak na nezávislost ČSÚ

Ekonomy ale personální změny v Českém statistickém úřadu nepřesvědčily o tom, že chyby ve zveřejňovaných údajích se už nebudou opakovat. Hlavní ekonomka Volksbank Markéta Šichtařová se obává, že nepřesné mohou být také informace o výši hrubého domácího produktu.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Šichtařová: Nedůvěra v data ČSÚ

Přibližně 60 miliónů dolarů - tedy více než jednu a třičtvrtě miliardy korun - vyčlenilo Rusko letos na umoření dluhu vůči České republice. Jak po jednání v Moskvě potvrdil náš ministr financí Bohuslav Sobotka, dá se s touto částkou reálně počítat, protože i loni ruská strana svůj závazek splnila.

Přehrát

00:00 / 00:00

B. Sobotka: Ruský dluh

Marika Táborská, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme