Ekonomické informace 21. 6. 2004

Hypotéky klesly k dalšímu historickému minimu - banky teď půjčují peníze určené k financování bydlení v průměru za méně než 4 a půl procenta. Průměrné úrokové sazby sice stále míří níž a níž, ale je to díky tomu, že banky garantují ty nejnižší splátky pouze na krátkou dobu. Právě na to bychom si měli dát největší pozor.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruna a euro

koruna a euro | Foto: Jan Rosenauer

Doporučuje to i manažer Fincentra Jiří Louthan.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Louthan: Hypotéky

Během minulého týdne koruna v reakci na výsledky voleb do Evropského parlamentu významně oslabila, v příštích dnech už by ji ale podobné výkyvy čekat neměly. V dohledu totiž nejsou žádné makroekonomické ukazatele, které by korunu ovlivnily a případně by jí opět pomohly na silnější úrovně. Jediným impulsem by podle hlavního ekonoma Živnostenské banky Patrika Rožumberského mohlo být až čtvrteční zasedání bankovní rady České národní banky věnované měnové politice.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Rožumberský: Měnová politika

Síla koruny bude určitě zajímat i čeští fotbalisty. Pod dvou zápasech na evropském šampionátu už vydělali sobě i národnímu svazu v přepočtu více než čtvrt miliardy korun. Podle dohody budou z výsledné částky odečteny náklady na přípravu i pobyt a zbytek si rozdělí svaz a hráči na dvě poloviny.

České radiokomunikace začnou dnes nabízet telefonování a vysokorychlostní připojení na internet prostřednictvím tzv. zpřístupnění místní smyčky. To znamená, že radiokomunikace v místě hlavního rozvodu Českého Telecomu nainstalují vlastní ústředny a pronajmou si konkrétní spojení ke konečným zákazníkům. Díky tomu už nebudou muset pouze přeprodávat služby Českého telecomu, ale mohou nabízet služby vlastní. Minulý týden přišla na trh s podobnou nabídkou vlastních služeb také společnost Nextra Česká republika.

Mladí lidé mohou během léta cestovat vlakem levněji. České dráhy dnes zavádějí vedle klasického Junior pasu, na který cestující získají slevu celoročně, tzv. Junior pas Léto. Ten platí ode dneška až do 20. září. Cestujícím do 26 let ho vystaví každá větší železniční stanice. Co přesně Junior pas svým držitelům umožňuje, vysvětluje mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Šťáhlavský: Junior pas Léto

Pokud patříte mezi ty šťastlivce, které zajímá cestování pouze v nejnovějších modelech luxusních aut, mám pro vás naopak smutnou zprávu. Německá automobilka Porsche totiž nezahájí výrobu nové čtvrté modelové řady dříve než v roce 2009 - takové je rozhodnutí generálního ředitele Wendelina Wiedekinga.

Milan Kopp, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme