Ekonomické informace 21. 8. 2007

Vládní koalice předloží ve sněmovně návrh reformy, kterou dohodla před týdnem. V Česku přibývá turistů. Kapsch dostaví mýtný systém na všech dálnicích a rychlostních silnicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D8

Dálnice D8 | Foto: www.rsd.cz

Reforma veřejných financí by se měla dnes dostat k závěrečnému hlasování ve sněmovně v podobě, jakou dohodla koalice minulý týden. Shodli se na tom zástupci všech tří vládních stran. Případné další úpravy daní by měly být až otázkou budoucí novely v příštím roce, řekl po jednání premiér Mirek Topolánek.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Topolánek: Reforma

Podle Topolánka reformu ve sněmovně podpoří všech 81 poslanců ODS.

Schodek veřejných financí by měl ve střednědobém horizontu klesnout pod jedno procento hrubého domácího produktu. Ministerstvo financí se na tom podle serveru EURO OnLine shodlo s Českou národní bankou. Tento závazek obsahuje nová verze strategie zavedení eura, na které se dohodly obě instituce.

Turistů v Česku přibývá. Ve 2. čtvrtletí letošního roku do tuzemských ubytovacích zařízení přijely tři milióny a 400 tisíc hostů. Méně k nám ale jezdí turisté ze západní Evropy, naopak přibývá Rusů, Poláků a Slováků. Tomio Okamura, mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří tvrdí, že cizinci se do Česka navíc nemají proč vracet.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Okamura: Turisté

Firma Kapsch vystaví mikrovlnný mýtný systém na všech budoucích dálnicích a rychlostních silnicích, jejichž stavba začne do roku 2017. Uvedl to náměstek ministra dopravy Jiří Hodač. Dodatek k původní smlouvě, který zakázku firmě zaručí, uzavře ministerstvo s Kapschem do konce srpna. Dálniční síť by měla být dokončena mezi lety 2013 a 2015 a její současná délka zhruba 1000 kilometrů se má zdvojnásobit.

Největší manažerská škola v Evropě, britská The Open University Business School, vypsala stipendium pro 50 manažerů malých českých podniků a živností. To se vztahuje na jednoletý kurz, ve kterém by měli získat profesionální certifikát z managementu. Jaké podmínky musí zájemci o stipendium splňovat, vysvětluje výkonná ředitelka české pobočky Jaroslava Hametová.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Hametová: Stipendium

Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme