Ekonomické informace 22. 1. 2003

Po Aliatelu dnes i společnost Contactel začíná poskytovat službu pevné předvolby operátora. Podle generálního ředitele společnosti Michala Čupy je tato služba dalším krokem na cestě k plné liberalizaci telekomunikačního trhu u nás, zároveň však upozorňuje na to, že není dotažena do konce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Telefon malý

Telefon malý
Přehrát

00:00 / 00:00

M. Čupa: Volba operátora

Do naprostého finiše se už posunuly opravy pražského metra. Srpnovými povodněni jsou ale ještě poničeny ty nejhlubší trasy a stanice - tedy oblasti na trase B. I v celém tomto úseku by měly soupravy jezdit přibližně od 17.února. Pokud nenastanou výraznější technické komlikace, všechny stanice by se měly blýskat novotou do konce března.

Důležité ale také je,aby se opravám metra vyhly nejenom technické problémy,ale i finanční. Jak totiž dodává generální ředitel pražského dopravního podniku Milan Houfek, už teď některé firmy pracují v podzemní dráze na svoje náklady.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Houfek: Metro

Sociální program pro propuštěné zaměstnance hutí by se měl rozšířit i na další firmy. Změnu příslušného vládního nařízení dnes kabinetu navrhne ministerstvo průmyslu. Podle jeho mluvčí Vladimíry Říhové totiž některé společnosti, například Vítkovice, změnily svou strukturu, na což nemohl program v době svého vzniku před více než dvěma lety brát zřetel.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Říhová: Oceláři

Právě proto ale nepožaduje ministerstvo žádné peníze pro tento účel navíc, protože napřibylo více lidí ale někteří pouze přešli do společností s novým názvem. Podmínky pro nárok na příspěvek se tak nemění.

Více podnikatelů zřejmě bude muset platit daň z přidané hodnoty. Přepodkládá to novela zákona, kterou také dnes projedná vláda. Úprava zákona navrhuje snížení obratu pro povinnou registraci plátců daně z přidané hodnoty. Hranici pro povinnou registraci plátců ministerstvo financí navrhuje snížit ze tří na dva miliony korun. Podle mluvčí ministerstva Evy Novákové to vyžadují přístupové dohody s Evropskou unií.

Přehrát

00:00 / 00:00

E. Nováková: registrace plátců DPH

Přitvrdit zákony proti pirátské výrobě značkového zboží - takový je záměr evropské komise. Tvrdí totiž, že objem padělků se značkovými logy se zvýšil za poslední čtyři roky desetkrát. A jak z Bruselu dodávává náš zpravodaj Milan Fridrich nejhorší je situace ohledně vypalování CD.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Fridrich: Padělky značkového zboží

Milan Kopp, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme