Ekonomické informace 22. 11. 2007

Investory roku se staly firmy Hyundai, IBM a Visteon - Autopal. Jejich projekty mají podle odborníků největší ekonomický přínos. České internetové portály Centrum.cz a Atlas.cz jsou na prodej. Domácí pivovary letos očekávají rekordní výstav 20 milionů hektolitrů piva. V Praze se zítra koná seminář o evropských fondech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hyundai - logo

Hyundai - logo | Foto: Hyundai

Hyundai, IBM a Visteon - Autopal, to je pořadí nejúspěšnějších firem v soutěži Investor roku 2006. Projekty těchto firem mají podle odborníků největší ekonomický přínos. Loni Česko prostřednictvím CzechInvestu získalo 170 investičních projektů, které mají přinést investice za rekordních 115 miliard korun. Mluvčí agentury Lucie Králová připomněla, že investoři nepřinášejí jen finance a nová pracovní místa, ale především nové technologie.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Králová: Investoři přinášejí do Česka nové technologie

Česko v prvním pololetí letošního roku získalo 80 nových investičních projektů v celkové hodnotě 50 miliard korun. Podle novely zákona budopu investiční pobídky v budoucnu dostávat již pouze technologicky náročné provozy.

Na českém internetu je živo. Dnešní Hospodářské noviny píší, že kolem tuzemských portálů krouží zahraniční investoři. Na prodej jsou tuzemské internetové portály Centrum.cz a Atlas.cz . Jejich majitelé podle novin už jednají se zájemci, mezi nimž jsou zahraniční investiční fondy i televize Nova. Majitelé Centra prý za svůj portál chtějí okolo tří miliard korun, Atlas má být o třetinu levnější.

Domácí pivovary letos očekávají rekordní výstav 20 milionů hektolitrů piva. V posledních letech táhne produkci piva vzhůru hlavně export. Nejvíce českého piva se vyváží do Německa, dále na Slovensko, do Velké Británie a do Ruska, kde odbyt výrazně stoupá.

A ještě jedna pozvánka pro malé a střední podnikatele: V Praze se zítra koná seminář o evropských fondech. Akce proběhne v sídle zastoupení Evropské komise a podnikatelé se na něm dozvědí podrobnosti o podmínkách a postupech v programovacím období 2007 až 2013. O akci informuje výkonný tajemník Unie malých a středních podniků Petr Víšek.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Víšek: Seminář o evropských fondech

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme