Ekonomické informace 22. 3. 2004

Chovatelé prasat očekávají ode dneška zvýšení výkupní ceny ve významných masokombinátech na 30 korun za kilogram živé váhy. Jak připomíná šéf družstva Centroodbyt Jan Veleba, usilovali o to více než měsíc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

maso

maso | Foto: Agroweb
Přehrát

00:00 / 00:00

J. Veleba: Výkupní ceny

Mimořádná valná hromada Bestsport, dceřiné společnosti Sazky, schválila emisi dluhopisů, kterými bude Sazka financovat výstavbu víceúčelové haly v Praze. Objem emise by se měl pohybovat kolem šesti miliard Kč. Společnost Bestsport zajišťuje výstavbu haly pro světzový hokejový šampionát.

O spolupráci v legislativě a zavádění práva Evropské unie v hospodářství budou dnes jednat zástupci České republiky a Slovenska. Podle Iva Mravinace, mluvčího českého ministerstva průmyslu a obchodu, bude meziresortní konzultační skupina Rady celní unie jednat také o privatizaci energetických a plynárenských podniků.

Přehrát

00:00 / 00:00

I. Mravinac: Rada celní unie

Na vypracování projektů, které bude spolufinancovat Evropská unie, vyčlenilo ministerstvo pro místní rozvoj 50 milionů korun. Jak informuje mluvčí ministerstva Petr Dimun, více než tři desítky obcí zatím požádaly o přibližně 35 milionů.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Dimun: Financování projektů

Posledních deset dnů mají plátci daní z příjmu na zpracování daňových přiznání. Základní termín podání je 31. března, dokdy musí také zaplatit daně. Pokud na ně nemají, mohou požádat o odklad, jak potvrzuje Lubomír Janoušek , ředitel finančního ředitelství hlavního města Prahy.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Janoušek: Daňová přiznání

Milan Kopp, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme