Ekonomické informace 22. 4. 2003

Ministerstvo průmyslu a obchodu a agentura Czechtrade ode dneška informují o možnostech účasti na humanitární pomoci a obnově Iráku. Tuzemské pojišťovny vyplatily do konce března svým klientům postiženým srpnovými ničivými povodněmi 23 miliard korun. Fruta Znojmo čeká v nejbližších dnech rozhodnutí Krajského soudu v Brně, který má posoudit návrh na konkurz této konzervárenské firmy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Ministerstvo průmyslu a obchodu a agentura Czechtrade ode dneška informují o možnostech účasti na humanitární pomoci a obnově Iráku. Jak uvádí generální ředitel agentury Czechtrade Martin Tlapa, firmy najdou potřebné údaje na portálu www.businessinfo.cz v sekci Obnova Iráku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Tlapa o informacích na internetu

Tuzemské pojišťovny vyplatily do konce března svým klientům postiženým srpnovými ničivými povodněmi 23 miliard korun. Jak oznámila Česká asociace pojišťoven, bylo to téměř 64 procent nahlášených škod.

Fruta Znojmo čeká v nejbližších dnech rozhodnutí Krajského soudu v Brně, který má posoudit návrh na konkurz této konzervárenské firmy. Soud již jednou konkurzní návrh zamítl, Vrchní soud v Olomouci jej však vrátil zpět. Podle předsedy představenstva Miroslava Langra je tento verdikt stěžejní pro případný rozjezd zpracovatelské sezóny.

Reforma veřejné správy stojí pověřené obce víc než očekávaly. Od začátku roku mají zajišťovat agendy, které před tím spadaly pod zaniklé okresní úřady. Peníze, které městské úřady od státu na vytvoření úřednických míst dostaly, však podle ašského starosty Dalibora Blažka nestačí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dalibor Blažek o penězích na reformu

Čtyři američtí kongresmani lobbovali v Indioi ve prospěch vodochodských letadel. Jak na své internetové stránce oznámil indický list Central Chronicle, v rozhovoru s indickým ministrem obrany George Fernandesem vyjádřili zájem, aby Indie zakoupila české cvičné letouny L-159. Požadavek padl v souvislosti s odkládaným konečným souhlasem Washingtonu s dodávkami vyspělé americké radarové techniky Phalcon do Indie.

Před zasedáním ropného kartelu OPEC ceny ropy v New Yorku stouply nad 31 dolarů za barel. Očekává se, že kartel sníží dodávky na trh, protože se ve světě poptávka po ropě dostává na nejnižší úroveň v roce.

Růst čínské ekonomiky se kvůli smrtelnému virovému onemocnění dýchacích cest SARS podle analytiků zpomalí. Číňané ruší své plány na dovolenou, nákupní střediska jsou téměř vylidněna a číšníci vyhlížejí hosty, kteří nikdy nepřijdou. Čína nyní připouští, že je rozšíření SARS větší, než původně uváděla. Podle analytiků to ohrožuje její pověst nejrychleji rostoucí ekonomiky v regionu.

Markéta Kaclová, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme