Ekonomické informace 23. 1. 2007

Pojišťovny po ničivé vichřici zatím evidují 28 tisíc škod za půl miliardy korun. Ceny pohonných hmot v České republice už spadly pod 27 korun. Praha letos investuje do obnovy vodovodní a kanalizační sítě miliardu korun, což je o 130 milionů víc než loni. Ostravské společnosti Mittal Steel se loni podařilo překročit hranici 3 milionů tun vyrobené oceli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na čtyři zaparkovaná auta v Praze spadl jeřáb

Na čtyři zaparkovaná auta v Praze spadl jeřáb | Zdroj: ČTK

Pojišťovny po ničivé vichřici zatím evidují 28 tisíc škod za půl miliardy korun. Česká asociace pojišťoven ale předpokládá, že se celkové škody ještě o stovky milionů korun zvýší. Nejvíce jich zaznamenává Česká pojišťovna. Podle jejího mluvčího Václava Bálka jde nejčastěji o zničené střechy, okapy, ploty a auta.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Bálek: Nejvíce škod zaznamenává Česká pojišťovna

Ceny pohonných hmot v České republice už spadly pod 27 korun. Jak vyplývá z údajů společnosti CCS, litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 zlevnil v průměru na 26,78 a nafta byla za 26,84. Podle analytika Jiřího Šťastného ze společnosti Colosseum je hlavní příčinou pokračujícího poklesu výrazný propad cen ropy na světových trzích od počátku roku.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Šťastný: Příčiny poklesu cen pohonných hmot

Praha letos investuje do obnovy vodovodní a kanalizační sítě miliardu korun, což je o 130 milionů víc než loni. Podle náměstka primátora Pavla Klegy bude ale nutné cenu vodného a stočného opět zvýšit, protože ani zvýšené sumy na opravy infrastruktury nestačí.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Klega: Ani zvýšené peníze na opravu infrastruktury Praze nestačí

Ostravské společnosti Mittal Steel se loni podařilo překročit hranici 3 milionů tun vyrobené oceli. Jak dodává mluvčí firmy Jana Dronská, ve srovnání s předchozím rokem se tak produkce v největším hutním podniku u nás zvýšila o 400 tisíc tun.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Dronská: Mittal Steelu se loni podařilo překročit hranici 3 milionů tun vyrobené oceli

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme