Ekonomické informace 23. 12. 2004

Obchodníci předpokládají, že jejich předvánoční tržby budou výrazně vyšší než vloni. Ministerstvo průmyslu a obchodu chce zmírnit podmínky ve dvou energetických programech. Daňová amnestie v Německu nesplnila očekávání. Do konce roku shromažďuje Manažerský svazový fond nominace kandidátů na titul nejlepší manažer.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruny a eura

koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer

Na poslední předvánoční nákupy už nezbývá moc času a zřejmě také dnes budou obchody plné zákazníků. Už teď ale obchodníci vědí, že jejich tržby budou výrazně vyšší než vloni před Vánoci. A to i přes to, jak upozorňuje například ředitel obchodního řetězce Electroworld Jiří Řízek, že se nákupní špička letos posunula doprostřed týdne. Zákazníci podle něj navíc dávají přednost dražším dárkům.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Řízek: Vánoční nákupy

Ministerstvo průmyslu a obchodu chce zmírnit podmínky ve dvou energetických programech v rámci operačního programu průmysl a podnikání. Ten je součástí tak zvaných strukturálních fondů Evropské unie. Podle Ladislava Pazdery, ředitele odboru ekologické energetiky se změní způsob hodnocení žádostí o tyto dotace.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Pazdera: Podmínky energetických dotací

Daňová amnestie v Německu nesplnila očekávání. Ministerstvo financí si od ní slibovalo že by tak do státní pokladny mohlo dodatečně získat dalších asi pět miliard eur. Náš berlínský zpravodaj David Šťáhlavský k tomu dodává, že daňoví hříšníci doplatili jen asi desetinu celkové dlužné částky.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Šťáhlavský: Daňová amnestie v Německu

Jen do konce roku, tedy ještě několik dní, bude Manažerský svazový fond shromažďovat nominace kandidátů na titul nejlepší manažer.Ředitel fondu Bohuslav Holub připomíná, že návrhy nemusí posílat jenom ti, kteří manažery platí.

Přehrát

00:00 / 00:00

B. Holub: Nejlepší manažer roku

Aleš Heřmánek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme