Ekonomické informace 23. 3. 2006

Agrární komora žádá o podporu pro chovatele drůbeže, a to zejména kvůli levným dovozům masa ze zahraničí. Evropská komise rozhodla o uvalení cel na obuv dováženou z Číny a Vietnamu. Podnikatelé už nemusí osobně chodit na úřad kvůli podání přehledu o příjmech a výdajích. Zahraniční automobilky investují do výroby automobilů v Číně celkem 15 miliard dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slepice zobe zrní

Slepice zobe zrní | Foto: Jan Rosenauer

Agrární komora žádá o podporu pro chovatele drůbeže. Domácí producenti se potýkají se sníženou poptávkou kvůli obavám z ptačí chřipky. Ještě větším problémem jsou ale levné dovozy přebytků z jiných zemí, které tlačí dolů ceny drůbežího masa. Podle prezidenta Agrární komory Jana Veleby se i touto situací bude zabývat dnešní sněm ve Velké Bystřici na Olomoucku.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Veleba: Dovozy drůbežího masa

Evropská komise s konečnou platností rozhodla o uvalení cel na obuv dováženou z Číny a Vietnamu. Komisař pro obchod Peter Mandelson obchodní bariéru navrhl na základě důkazů o dumpingových praktikách v Číně a Vietnamu, které zjistili jeho lidé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z Bruselu informuje náš zpravodaj Vít Pohanka

Podnikatelé (tedy osoby samostatně výdělečně činné) už nemusí chodit na úřad kvůli podání přehledu o příjmech a výdajích. České správě sociálního zabezpečení ho mohou poslat elektronicky. Jak vysvětluje mluvčí správy Štěpánka Mikešová, s vyplněním formuláře jim přitom pomůže speciální počítačový program.

Přehrát

00:00 / 00:00

Š. Mikešová: Elektronická podání

Třetí největší japonská automobilka Honda Motor letos zvýší prodeje v Číně o 37 procent na více než 350.000. Příznivá prognóza je založena na silném prodeji v prvních dvou měsících letošního roku. Honda na zvýšení výroby ve své čínské továrně investovala v přepočtu přes 8 miliard korun.

Zahraniční automobilky investují do výroby automobilů v Číně celkem 15 miliard dolarů, aby ztrojnásobily do roku 2008 celkovou produkci v zemi na více než sedm milionů vozů ročně. Škoda Auto hodlá v Číně od listopadu nebo prosince vyrábět model Octavia.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme