Ekonomické informace 23. 7. 2002

V tajnosti budou zřejmě až do středy drženy nejnovější nabídky na koupi státního podílu v Českém Telecomu. To by se posledními předloženými návrhy dvou oslovených zájemců měla zabývat vláda. Zatím obě konsorcia vedená Deutsche Bank a CVC Capital Partners položila nabídky na stůl řídícímu výboru privatizace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český Telecom

Český Telecom | Foto: Ceny Thálie

Ten ale nic konkrétního neprozradil. Odborníci se ale shodují na tom, že vzhledem k situaci na světovém telekomunikačním trhu k žádnému navýšení kupní ceny nedojde. Potvrzuje to také Petr Bodeček z brookerského sdružení Cyrrus-Afin.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Bodeček: Telecom

Vláda požadovala navýšení kupní ceny o 10 procent nad 55 miliard korun, které v dubnovém výběrovém řízení nabídlo za 51 procent akcií Telecomu konsorcium vedené Deutsche Bank.

O práci přijdou v Brně další stovky lidí. Po společnosti Flextronics se chystá propuštět také tradiční výrobce traktorů Zetor. Ten zaměstnává zhruba 2000 lidí a dalších 850 pracuje v jeho dceřinných společnostech. O tom, že asi sedm stovek lidí přijde v Zetoru o práci, už vlastník podniku, slovenská firma HTC Holding, předběžně informoval brněnský úřad práce. Jaký bude postup po oficiálním oznámení o propouštění v Zetoru uvedl ředitel úřadu práce Brno město Pavel Horský.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Horský: Propouštění v Zetoru

Výrazné propouštění postihne také textilní výrobu v Pardubicích. Po krachu firmy JHS móda převzala část její výroby společnost Lantea. I ta ale v těchto dnech rozdala více než polovině ze 140 zaměstnanců výpovědi. Důvody upřesnila Hana Procházková z pardubického úřadu práce.

Přehrát

00:00 / 00:00

H. Procházková: Propouštění v Lantee

O 6 až 9 korun by mohlo na pultech podražit v nejbližších dnech vepřové maso.Na rovných třicet korun totiž zvedlo výkupní cenu živých prasat odbytové družstvo Agropork, které ovládá zhruba čtvrtinu trhu s vepřovým. Zvýšení ceny se tak projeví podle předsedy Českého svazu zpracovatelů masa Ladislava Steinhausera i v maloobchodě.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Steinhauser: Zdražení vepřového

Jednotná daň na naftu a tím pádem rovnější podmínky pro podnikání v silniční dopravě - takový je záměr Evropské komise. Právě tyto podmínky chce komise předložit členským státům EU tento týden. Jak ale dodává náš bruselský zpravodaj Milan Fridrich, už teď je jasné že narazí na odpor.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Fridrich: Jednotná naftová daň

Milan Kopp, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme