Ekonomické informace 24. 11. 2003

Sněmovnu čeká v nadcházejících dnech boj o konečnou podobu státního rozpočtu na příští rok. Valná hromada Cestovní kanceláře Fischer dnes projedná nové stanovy a změny ve složení orgánů společnosti. České dráhy vyhlašují výběrové řízení pro zájemce o poskytování služeb veřejnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Ekonomickou událostí číslo jedna bude tento týden schvalování státního rozpočtu na příští rok. Sněmovna otevře druhé čtení klíčového zákona zítra - poslanci budou podávat jednotlivé pozměňovací návrhy na finanční přesuny mezi kapitolami. Sněmovní rozpočtový výbor například doporučil krácení rozpočtu vysokých škol o 150 milionů korun, když původní návrh počítal dokonce se škrtem 430 milionů korun.

Vysokoškolští odboráři proto plánují protestní akci před parlamentem v době, kdy bude o rozpočtu jednat. Petr Bilík, jeden z autorů petice Počítejte s námi, která požaduje razantní zvýšení platů vysokoškolských učitelů, k tomu dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Bilík: Peníze pro vysoké školy

Podrobněji se tomuto tématu bude věnovat Radiožurnál v Ekonomickém magazínu po čtvrt na deset.

Nové stanovy a změny ve složení orgánů společnosti má na programu dnešní valná hromada Cestovní kanceláře Fischer. Tu před nedávnem ze tří čtvrtin ovládl podnikatel Karel Komárek. Valná hromada se koná na žádost Václava Fischera, která má ve firmě 25procentní podíl. Podle Jaromíra Beránka, ředitele společnosti Mag Consulting, poradenské firmy v oblasti turistiky je cestovní kancelář Fischer v současné době absolutní jedničkou na trhu, která vyváží suverénně nejvíce turistů do zahraničí. Změny ve společnosti by se zákazníků prý neměly nijak dotknout.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Beránek: CK Fischer

České dráhy dnes vyhlašují dvoustupňové výběrové řízení pro zájemce o poskytování služeb veřejnosti. Podle mluvčího drah Petra Šťáhlavského se jedná hlavně o prodej tabáku, tiskovin, drogistického zboží, rychločistírny, sázkové kanceláře a řadu dalších služeb.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Šťáhlavský: Výběrové řízení

Každý druhý Čech si letos od června do září vzal v práci volno a užíval si dovolené. Podle průzkumu společnosti GfK Praha, byla průměrná délka dovolené šestnáct dnů.

Írán dodá Iráku zkapalněný plyn, benzin a petrolej, které by jinak v zimním období v této zemi chyběly. Oplátkou by měl dostat iráckou ropu. Íránsko-irácký výbor také prostuduje možnosti propojení sítí ropovodů a plynovodů obou zemí, což by usnadnilo vzájemnou výměnu. Podobnou pomoc Iráku přislíbil také Kuvajt.

Jaroslav Skalický, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme