Ekonomické informace 24. 8. 2006

Dnes je poslední termín, kdy mohou podnikatelé připomínkovat návrhy dotačních programů, pomocí kterých budou v letech 2007 až 2013 žádat o finanční podporu ze strukturálních fondů EU. Na likvidaci škod způsobených letošními jarními záplavami půjdou zčásti i peníze z úvěru od Evropské investiční banky. České firmy podepsaly v Praze s čínskými podniky sedm kontraktů za 400 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

Dnes je poslední termín, kdy mohou podnikatelé připomínkovat návrhy dotačních programů, pomocí kterých budou v letech 2007 až 2013 žádat o finanční podporu ze strukturálních fondů EU. Pracovní verze 24 titulů z operačních programů "Podnikání a inovace" a "Vzdělávání pro konkurenceschopnost" zveřejnil CzechInvest na svých internetových stránkách, říká mluvčí agentury Alžběta Honsová.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Honsová: Připomínkování návrhů dotačních programů

Do veřejné soutěže, v níž ministerstvo informatiky hledá agenturu, která udělá informační kampaň k nastupujícímu digitálnímu televiznímu vysílání, se přihlásilo šest firem. Vítěz bude mít za úkol informovat obyvatele o tom, jaké změny je v následujících letech čekají ve způsobu přijímání televizního signálu.

Na likvidaci škod způsobených letošními jarními záplavami půjdou zčásti i peníze z úvěru od Evropské investiční banky. Jde o zbylé prostředky, které banka poskytla na odstraňování povodňových škod v roce 2002. Návrh ministerstva financí schválila vláda, vysvětlila mluvčí resortu Petra Krainová.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Krainová: Na letošní povodně půjdou i peníze Evropské investiční banky

Čína se stává ekonomickou velmocí, a proto je naším zájmem nenechat se jen zahlcovat její produkcí, ale také tam něco vyvážet. Proto je potěšitelné, že české firmy podepsaly v Praze s čínskými podniky sedm kontraktů za 400 milionů korun. Oficiální misi čínských zástupců zajímalo i to, jak budou bojovat s padělateli českých výrobků, řekl náměstek ministra čínského obchodu Gao Hucheng.

Přehrát

00:00 / 00:00

G. Hucheng: Boj s padělateli českých výrobků

Podle náměstka ministra průmyslu a obchodu Martina Tlapy se jednání s čínskou delegací točila hlavně kolem energetiky.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Tlapa: Jednání s Číňany se týkala hlavně energetiky

Nejvíce smluv uzavřela skupina Agrofert, jak nám potvrdil její mediální zástupce Milan Řepka.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Řepka: Nejvíce smluv s Číňany uzavřel Agrofert

Na základě těchto jednání tak budeme do Číny vyvážet vedle zemědělských chemikálií či skleněných výrobků i sanitární techniku, říká Klaus Dietr Gloe, šéf německé firmy Kermi, která své produkty vyrábí právě v Čechách.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Gloe: Do Číny se bude vyvážet i sanitární technika

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme