Ekonomické informace 25. 2. 2002

Dalších 300 miliónů korun investuje do svého výrobního závodu v Plzni na Sulkově německá firma Gühring. Slovenskem otřásá finanční skandál. Ministerstvo zemědělství začne s výběrem vedení vinařského fondu. Po společnosti BMG Horizont oznámily další dva nebankovní subjekty - AGV Košice a jeden z nejznámějších - BDV Drukos-výnos, že ode dneška nebudou přijímat ani vyplácet vklady.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Foto: Jan Rosenauer | Zdroj: AFP

Dalších 300 milionů korun investuje do svého výrobního závodu v Plzni na Sulkově německá firma Gühring. Působí u nás už 10 let a byla jednou z prvních německých firem, která se rozhodla podnikat v západních Čechách. Jak informuje Jana Mertová, v současné době hodlá rozšířit výrobu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jana Mertová: Guhring investuje

Ministerstvo zemědělství začne s výběrem vedení vinařského fondu. Příslušná sdružení musejí do dneška oznámit své kandidáty. Zřízení fondu, který má podporovat rozšiřování a obnovu vinic, vyplývá z novely zákona o vinohradnictví a vinařství, což potvrzuje mluvčí ministerstva Pavel Kovář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Kovář o výběru vedení fondu

Nový vlastník kopřivnické Tatry, americká společnost SDC International, propustí v nejbližší době několik stovek svých zaměstnanců. V současné době jich v tomto podniku pracuje tři tisíce sto. Informuje ředitel Úřadu práce v Novém Jičíně Jiří Macíček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Macíček: Tatra propouští

Slovenskem otřásá finanční skandál. Po společnosti BMG Horizont oznámily další dva nebankovní subjekty - AGV Košice a jeden z nejznámějších - BDV Drukos-výnos, že ode dneška nebudou přijímat ani vyplácet vklady. Opozice žádá okamžité svolání parlamentu. Jak informuje bratislavská zpravodajka Radiožurnálu Renata Havranová, paniky se obávají i někteří vládní politici.

Přehrát

00:00 / 00:00

Renata Havranová o finančním skandálu

Americký prezident George Bush navrhuje, aby Spojené státy zahájily těžbu ropy v Aljašské přírodní rezervaci. Sporný projekt, který bude muset schválit Senát, by měl vytvořit nová pracovní místa a zmenšit závislost Spojených států na dovážené ropě.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme