Ekonomické informace 25. 3. 2003

Ani po nočním jednání ministra financí Bohuslava Sobotky se zástupci CME stále nevíme kdo a z čeho zaplatí více než desetimiliardovou pokutu američanům za neochránění jejich investice v servisní organizaci televize Nova. Podle mluvčího resortu financí Jaroslava Dědiče jednání sice pokročila, ale výsledky obě strany oznámí až 31. března.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

logo TV NOVA

logo TV NOVA

Exministr financí Pavel Mertlík se domnívá, že rozhodnutí státu, zatím za prohranou arbitráž nezaplatit, je v principu správné.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Mertlík k prohrané arbitráži

Pavel Mertlík doplnil, že by podle něj bylo dobré, aby se zástupci státu domluvili se CME na dalším méně bolestném postupu, a podařilo se tak vyhnout zaplacení narůstajících úroků.

Výplata klientů zkrachovalé makléřské firmy KTP Quantum začne o čtvrt roku později, než se čekalo. Komise pro cenné papíry povolila posun termínu na 21. červen. O odklad požádal Garanční fond obchodníků s cennými papíry. Fond nemá dostatek prostředků, protože příjmy z poplatků obchodníků byly nízké a návratnou finanční výpomoc zatím vláda neschválila. Jak potvrdila mluvčí komise Radka Procházková, přetrvávají také problémy v konkurzním řízení.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Procházková: Konkurzní řízení

Odboráři ostravské společnosti Ispat Nová Huť jsou ve stávkové pohotovosti. Podle předsedy odborové rady Wernera Stuchlíka, se totiž vyčerpaly všechny možnosti k uzavření podnikové kolektivní smlouvy pro roky 2003 až 2005.

Přehrát

00:00 / 00:00

W. Stuchlík: Ispat Nová Huť

Potravinářská společnost Hamé Babice plánuje stamilionové investice na východě Evropy. Koncem minulého týdne se zástupci firmy vrátili z jednání v Rusku a Rumunsku. Jak informuje Roman Verner, pro zlínský region, kde společnost sídlí, by to přineslo významnou stabilizaci pracovních sil.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Verner: Hamé Babice

Německá burza se představila s novou tváří. Má být dokonalejší - tedy rozdělená na extraligu a takzvanou nižší soutěž. Jak ale dodává náš berlínský zpravodaj David Štáhlavský, německý akciový trh zareagoval i na nová pravidla propadem.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Šťáhlavský: Německá burza

Milan Kopp, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme