Ekonomické informace 25. 4. 2004

Česká národní banka změnila svůj odhad vývoje ekonomiky. O něco optimističtější je Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj. V pravidelné zprávě snížila odhad letošního ekonomického růstu u nás na 3 %. Ke spolupráci na obnově Iráku se od spuštění informačního portálu bussinesinfo přihlásilo už přes 150 firem. ČSA vyčíslily ztrátu, kterou jim způsobila válka v Iráku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká národní banka změnila svůj odhad vývoje ekonomiky. Kvůli očekávanému růstu spotřebních daní a DPH před vstupem do Evropské unie předpokládá výraznější růst inflace, která by se v dubnu příštího roku mohla zvýšit až na více než 4 %. Jak dodává guvernér Zdeněk Tůma, centrální banka naopak očekává mírné snížení výkonnosti hospodářství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeněk Tůma o předpovědi ČNB

O něco optimističtější je Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj. V pravidelné zprávě snížila odhad letošního ekonomického růstu u nás na 3 %. V příštím roce předpovídá lepší výsledek v souvislosti s očekávaným oživením evropské i americké ekonomiky. Jak uvádí Marek Fér z ČSOB, náš ekonomický růst negativně ovlivňuje hlavně situace na našich exportních trzích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Marek Fér o ekonomickém růstu

Ke spolupráci na obnově Iráku se od spuštění informačního portálu bussinesinfo přihlásilo už přes 150 firem. Podrobnosti má Michaela Tučková z agentury Czechtrade.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michaela Tučková o počtu přihlášených

ČSA vyčíslily ztrátu, kterou jim způsobila válka v Iráku. Informuje ředitel vnějších vztahů společnosti Dan Plovajko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dan Plovajko o ztrátách z války v Iráku

Privatizace holdingu Vítkovice bude mít zpoždění. Nový vlastník společnosti měl být znám do poloviny roku, kdy ministerstva financí a průmyslu a obchodu měla výsledek výběrového řízení předložit na základě hodnocení meziresortní komise vládě. Zpoždění potvrdil ministr průmyslu a obchodu Milan Urban s tím, že důvodem je, aby byl prodej Vítkovic řádně proveden.

Indický parlamentní Výbor pro obranu a bezpečnost doporučil indické vládě zvážit nákup letounů L-159B nebo Hawk. Doporučeními výboru se řídí vláda v konečném rozhodovacím procesu. Jak oznámilo vodochodské Aero, letoun L159B je druhým oficiálním kandidátem v této soutěži, ve které po dlouhou dobu figuroval pouze britský Hawk.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme